Cucuveaua mov

Războiul dintre Sebastian Ghiţă şi Codruţa Kovesi devine deja comic. După episodul „Codruţa în vie”, acum Ghiţă ne spune cum primea mailuri de la Kovesi de pe adresa [email protected]. Cumva, ar fi o adresă folosită de Kovesi pentru a le da informaţii pe surse jurnaliştilor, dar şi pentru a-i cere lui, prin 2012, modelul de raport folosit pentru albirea plagiatului lui Ponta.
Realitatea tristă a României este că atât votanţii lui Băsescu, cât şi ai lui Ponta, au fost victimele unui sistem mafiot patronat de cei doi, susţinut de parchete şi servicii secrete, din care ni se devoalează zilnic o părticică. Câte puţin, pentru că fiecare tabără speră să-şi mai păstreze cât de cât imaginea, că se poată relansa cândva.
Cel mai mult a renunţat la „farduri” Elena Udrea, dar şi ea spune destul de puţin din cât ştie. Dar a vorbit prima despre cum o trimitea Băsescu la Ponta să negocieze numirea lui Kovesi, despre cum pleca Cocoş de la SRI cu indicaţia de a duce o valiză de bani la RTV-ul lui Ghiţă. Iar public ştiam că Băsescu şi Ponta nu se înghit, iar televiziunea lui Ghiţă era anti-băsistă. Anti-băsismul a fost însă cultivat pentru promovarea lui Ponta, ca şi continuator al aceluiaşi sistem reprezentat de Băsescu.
Cumva, Kovesi s-a eliberat de patronajul Ponta – Băsescu şi a început să le decimeze sistemul. Ghiţă, de capul lui sau la ordinul sistemului, dă din casă puţin câte puţin. Dă în Kovesi, dar din ce spune înţelegem cât de bine lucra sistemul Băsescu-Ponta cu naşii Oprea şi Maior la comandă. Cine ştie, poate că Ghiţă joacă şi el un rol în piesa asta, în care victimă nu va fi neapărat Kovesi, ci sistemul cu care aceasta se luptă.
Cucuveaua mov pare să reziste atacurilor de tot felul, în timp ce sistemul căruia îi cântă moare puţin câte puţin.

Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: