Culisele incredibile ale dublei crime din apropierea Motrului

Cei patru tineri, dintre care unul minor, implicaţi în dubla crimă comisă la sfârşitul lunii mai în apropiere de municipiul Motru, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Indivizii şi-au recunoscut faptele, dar nu au scăpat de cătuşe. Din contră, detaliile din anchetă dezvăluie fapte macabre, demne de filmele horror, fiind greu de crezut că nişte tineri din Gorj au fost capabili de astfel de atrocităţi!

Cei 4 inculpaţi din acest dosar sunt acuzaţi de mai multe fapte deosebit de grave după ce în noaptea de 27 mai l-au ucis pe un bărbat din Filiaşi, de 28 de ani, care venise la Motru, împreună cu o tânără de 19 ani, pentru a le vinde acestora droguri. Ion Ulăreanu le vânduse şi anterior droguri celor patru suspecţi şi îi cunoştea, în seara zilei de 27 mai  el primind o comandă de la aceştia pentru a le aduce substanţe etnobotanice interzise în valoare de 2000 de lei. Conform anchetatorilor, tinerii din Motru ştiau că nu au bani pentru a plăti drogurile şi, în consecinţă, au pus la cale un plan prin care urmau să-l agreseze pe vânzător, stabilind în acest sens ca loc de întâlnire un teren viran de la marginea oraşului.

Minorul Alexandru Bogdan Drăgoi a fost cel care l-a sunat pe Ulăreanu şi a stabilit locul întâlnirii, tot el fiind cel care, seara, s-a urcat în maşina bărbatului din Filiaşi şi l-a condus spre locul stabilit de la periferia oraşului. Ceilalţi trei inculpaţi, respectiv Claudiu Florin Mînea, Dragoş Ionescu şi Mihai Dorin Bălan, au mers la locul întâlnirii luând cu ei o cheie franceză, o cheie metalică fixă şi un picior de scaun din lemn. Anchetatorii au stabilit în baza imaginilor obţinute de pe camerele de supraveghere video ale Primăriei Motru, precum şi al listingului convorbirilor telefonice ale inculpaţilor şi victimelor, că Ulăreanu a ajuns la Motru împreună cu Ileana Gabriela Dumitrana în jurul orei 23.30. El s-a întâlnit aici cu Alexandru Bogdan Drăgoi, după care au plecat spre locul de întâlnire din punctul „Râpa”. Drăgoi i-a cerut aici acestuia să intre cu maşina pe un drum forestier, însă tânărul din Filiaşi a refuzat şi a oprit autoturismul pe marginea drumului.

Omorâţi cu brutalitate

Conform rechizitoriului, Drăgoi a coborât din maşină şi a mers spre liziera pădurii, unde îl aşteptau ceilalţi trei prieteni ai săi, doi dintre ei plecând însă spre autoturism, unde l-au lovit cu putere pe Ulăreanu, nemaiaşteptând semnalul pe care îl conveniseră cu inculpatul minor. Mihai Dorin Bălan şi Dragoş Ionescu l-au lovit pe traficantul de droguri cu o cheie metalică şi cu piciorul de la un scaun pe tot corpul, bărbatul neavând nicio şansă de a se apăra. Ion Ulăreanu a căzut între scaunele din faţă ale maşinii sale, iar ulterior a fost scos afară şi întins pe pământ, în faţa autoturismului. Aici el a dat semne că şi-ar reveni şi în acel moment, menţionează anchetatorii, a fost lovit din nou, până când agresorii săi au constatat că a decedat, cadavrul său fiind introdus pe bancheta din spate a maşinii.

În rechizitoriu este consemnat că, în acest timp, tânăra aflată în autoturism a ieşit afară şi a încercat să strige după ajutor, moment în care de ea s-a apropiat Claudiu Florin Mînea, care a lovit-o peste faţă cu pumnii şi, ulterior, cu o cheie franceză. Victima s-a dezechilibrat şi a căzut într-un canal colector betonat, aflat la o diferenţă de nivel de trei metri de unde, ulterior, inculpaţii s-au chinuit să o ridice pentru a o pune în portbagajul maşinii.

Tâlhăriţi înainte de incendiere

Mînea a fost cel care s-a urcat apoi la volanul autoturismului, deşi nu avea permis de conducere, pe bancheta din spate aflându-se Ionescu şi Bălan, între ei fiind mort tânărul din Filiaşi. Anchetatorii consemnează că minorul Drăgoi s-a urcat pe scaunul din dreapta faţă, având hainele pline de sânge, cu toţii stabilind că trebuie să se deplaseze în localitatea Meriş, situată la circa 5 km de Motru, în judeţul Mehedinţi, într-o zonă cu lacuri, pentru a arunca autoturismul şi cadavrele în apă. Cei patru inculpaţi şi-au recunoscut faptele şi au mărturisit că atunci când au ajuns în zona lacurilor, acolo unde a şi fost descoperită a doua zi maşina incendiată cu două cadavre carbonizate în ea, au auzit-o pe tânăra de 19 ani gemând în portbagaj de durere, moment în care Dragoş Ionescu a ştrangulat-o pentru a o omorî.

Ulterior, Mînea s-a împotmolit cu maşina chiar pe malul lacului, făcând imposibilă aruncarea autoturismului în apă, moment în care, consemnează anchetatorii, cei 4 s-au decis să dea foc autoturismului. Mai întâi însă ei au furat bunurile din maşină, respectiv o cameră video, un ceas Rolex, un pachet de ţigări, suma de 300 de lei, precum şi câteva pliculeţe cu etnobotanice. Toţi şi-au pus la mâini ciorapii pe care îi aveau în picioare, dorind astfel să nu lase amprente. De asemenea, telefoanele victimelor au fost aruncate în apă, nefiind găsite ulterior de către scafandri.

Conform rechizitoriului, inculpaţii au lăsat ciorapii din mâini în diferite puncte ale autoturismului şi, folosind hârtii găsite în torpedou, au incendiat maşina în care se aflau cele două cadavre. În zonă au rămas pentru circa 10 minute Mînea şi Bălan pentru a se asigura că autoturismul arde în continuare, iar ceilalţi doi au plecat la locul crimei pentru a şterge urmele de sânge şi a recupera cheile metalice folosite în lovirea victimelor, după care toţi patru s-au întâlnit la domiciliul lui Mînea, unde şi-au spălat hainele pline de sânge, schimbându-se cu haine curate, oferite de acesta din propria-i garderobă. Tot aici aceştia au împărţit banii, drogurile şi bunurile furate, se arată în rechizitoriul din dosar.

Conform rapoartelor de expertiză medico-legale din dosar, cele două victime incendiate erau moarte în momentul în care inculpaţii au decis să dea foc autoturismului, în probele de sânge prelevate nefiind evidenţiate urme de monoxid de carbon.

Nu doar drogaţi, ci şi penali

Dintre cei patru inculpaţi doar Florin Claudiu Mînea este cunoscut ca neavând antecedente penale, Dragoş Ionescu fiind condamnat anul trecut la doi ani de închisoare cu suspendare pentru furt calificat. Un alt inculpat, Mihai Dorin Bălan, a fost sancţionat, tot anul trecut, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, cu o amendă de 800 de lei pentru furt calificat, cu 800 de lei fiind sancţionat în această primăvară şi minorul Alexandru Bogdan Drăgoi, pentru că a folosit ilegal substanţe pirotehnice.

Anchetatorii reţin în rechizitoriul întocmit „agresivitatea şi ferocitatea cu care au lovit victimele, după care, încercând să acopere urmele, au incendiat autoturismul şi cadavrele”. Cei trei inculpaţi majori sunt acuzaţi de omor deosebit de grav, tâlhărie, distrugere şi profanare de morminte, în timp ce minorul Alexandru Bogdan Drăgoi este trimis în judecată pentru complicitate la comiterea infracţiunilor respective. În plus, Mînea este acuzat şi pentru că a condus un autoturism fără să aibă permis de conducere.

Daune uriaşe

În rechizitoriul procurorilor este precizat şi faptul că soţia lui Ion Ulăreanu s-a constituit parte civilă şi a solicitat daune morale şi materiale de 300.000 de lei. Acesteia i-a fost restituită şi camera video furată din autoturism înainte de a fi incendiat, ea menţionând pe parcursul audierilor că o cumpărase cu patru ani în urmă contra sumei de 400 de lei. De asemenea, femeia a solicitat ca fiecare dintre cei 4 inculpaţi din dosar să-i achite lunar câte 1000 de lei pentru întreţinerea fiicei sale în vârstă de 4 ani.

Mama tinerei de 19 ani s-a constituit şi ea parte civilă, menţionând că pe parcursul procesului ce va începe în toamnă la Tribunalul Gorj va preciza cuantumul despăgubirilor pe care le solicită. Ea a fost ajutată până acum doar cu 1000 de lei de părinţii minorului inculpat în acest dosar. Toţi cei patru inculpaţi sunt anchetaţi în stare de arest preventiv, ei fiind încătuşaţi a doua zi după descoperirea macabrei crime, un caz care părea extrem de complicat fiind rezolvat de procurori şi de poliţiştii gorjeni şi mehedinţeni într-un timp extrem de scurt. Ieri o instanţă a Tribunalului Gorj a decis să prelungească mandatele celor 4 astfel că, pe perioada vacanţei judecătoreşti criminalii de la Motru vor sta la răcoare, loc în care vor rămâne mult timp de acum încolo, ei riscând pedeapsa pe viaţă.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: