Cum a ratat Gorjul 2000 de locuri de muncă!!!

În plină criză economică, Gorjul a reuşit să rateze o investiţie care putea să fie un semnal pozitiv şi pentru alţi potenţiali oameni de afaceri dispuşi să îşi bage banii în diferite fabrici care să asigure noi locuri de muncă. Vizita unor chinezi făcută în 2009 la Târgu Jiu s-a concretizat acum prin inaugurarea unei fabrici, dar nu pe malul Jiului, ci la Constanţa.

Fostul şef de la Agenţia Română pentru Investiţii Străine, Claudiu Preoteasa, i-a adus atunci pe potenţialii investitori la Târgu Jiu şi i-a pus în contact cu reprezentanţii autorităţilor locale, în speţă cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, şi cu directorul general de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan. Chinezii au plecat de la noi aşa cum au venit, adică cerând nişte cifre pe care să îşi poată baza un plan de afaceri, intenţia lor fiind aceea de a folosi cenuşa de la termocentrale la o fabrică de cărămidă.

          Fabrica s-a făcut în cele din urmă, dar nu la noi, ci la malul mării, în localitatea Ovidiu, Preoteasa confirmând că ştie şi el că în aceste zile este programată tăierea panglicii inaugurale. Fostul şef de la ARIS, acum secretar de stat în Ministerul Mediului, spune că vina pentru ratarea investiţiei trebuie căutată la Târgu Jiu, nu în altă parte. „Este o investiţie de 15 milioane de euro, care a generat 2000 de locuri de muncă în localitatea Ovidiu, la Constanţa. Eu mi-am dorit-o în Gorj şi, la vremea respectivă, de aceea am şi făcut demersurile pentru a-i aduce pe oamenii de afaceri chinezi la noi în judeţ. Neseriozitatea reprezentanţilor noştri locali ne-a costat însă ratarea acestei investiţii. La întâlnirile de la SNL Oltenia şi Consiliul Judeţean toţi s-au angajat că prezintă cifrele care îi interesau pe chinezi, dar nu a fost aşa. S-au angajat în respectarea unor termene, dar nu au mişcat nimic”, spune Preoteasa.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: