Cum ajung copiii să fie părăsiți de mame în spital

Un raport înfiorător a fost prezentat vineri în ședința de Consiliu Județean de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. Raportul face referire la situația copiilor părăsiți în unitățile sanitare, dar și copiii care nu au o identitate. Potrivit raportului, numai în primul trimestru al acestui an s-au identificat 28 de copii cu risc de abandonare în spital.

Din cei 28 de copii identificați de autorități ca fiind cu risc de abandon, doar trei au fost recunoscuți de tată, restul fiind nerecunoscuți. De asemenea, 22 de cazuri din cele 28 sunt copii ai unor mame minore. Ceilalţi şase copii au niște povești de viață absolut impresionante. Potrivit raportului, unul dintre acești copii s-a născut la Spitalul Județean de Urgenţă din Târgu Jiu. Mama a spus din prima clipă că nu și-l dorește și vrea să-l dea spre adopție, fiind necăsătorită, iar copilul este rezultatul unei relaţii de concubinaj. Deși i s-a propus internarea într-un centru maternal alături de copil, femeia a refuzat și aceste servicii. Potrivit autorităților, femeia și-a mai abandonat un copil în maternitatea din Germania, după ce ar fi încercat să-și vândă nou născutul în străinătate. În prezent, atât micuțul din Germania, cât și cel din Târgu Jiu, sunt în grija unui asistent maternal profesionist.
Un alt copil, o altă poveste. De data aceasta este vorba de o mamă din comuna Stănești care a născut la spitalul județean un copil de 2,6 kg, însă a fost nevoită să-l părăsească încă din prima zi de viață pentru că aceasta suferă de TBC. Părinții sunt lipsiți de educație și de posibilități materiale, trăiesc la limita sărăciei și nu au vrut să-și asume o grijă în plus. Tatăl micuțului a fost cel care a fost de acord ca nou născutul să fie dat în grija unui asistent maternal. Cei doi părinți mai au alți doi copii, și ei aflați în grija statului.
Un alt nou născut se află în prezent la Centrul de la Târgu Cărbunești după ce a fost abandonat de mama lui în maternitatea din oraș. Chiar dacă s-a născut prematur și cu probleme la inimă, mama lui nu a prezentat interes și nici afecțiune față de acesta și a refuzat să-l ia acasă. Femeia suferă de surdomutitate congenitală, aceasta fiind cea de-a treia ei naștere. Copilul se află tot în grija unui asistent maternal.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: