Cum luptă elevii cu alimentele nesănătoase

Elevii Şcolii Generale “Alexandru Ştefulescu” au primit ieri vizita unei delegaţii din Lituania. Copiii, îmbrăcaţi în costume populare gorjeneşti, şi-au întâmpinat oaspeţi în mod tradiţional, cu pâine şi cu sare. Elevii gorjeni împreună cu cei ai şcolilor din Silale sunt parteneri într-un proiect Comenius Regio prin care se pune problema sănătăţii generaţiei de mâine. Ba mai mult, se încearcă prevenirea obezităţii printr-un regim de viaţă sănătos.

O delegaţie formată din 12 lituanieni a ajuns ieri pe meleagurile Târgu Jiului pentru a vedea dacă elevii gorjeni mănâncă sănătos. Elevii de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” au încercat să le demonstreze că luptă împotriva obezităţii. Copiii au ţinut un spectacol de excepţie, costumaţi cu îmbrăcăminte ce reprezintă alimente sănătoase şi alimente nesănătoase. Conducerea Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu” spune că vizita lituanienilor vine după ce în toamna anului trecut o delegaţie din Gorj a fost primită în oraşul Silale. „Vizita delegaţiei din Lituania face parte din proiectul „Şcoală Sănătoasă”, care are ca scop îmbunătăţirea politicilor locale privind prevenirea obezităţii în rândul elevilor. În acest proiect avem implicaţi peste 100 de elevi”, a declarat Aurel Popescu, directorul Şcolii „Alexandru Ştefulescu”.

Prin intermediul acestui proiect, Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” a achiziţionat aparate de măsurat paşii şi nivelul de grăsime din corp pentru elevii predispuşi la obezitate. „Am achiziţionat 24 de pedometre pentru a controla boala prin mişcare. Printre elevii noştri avem copii predispuşi la obezitate, iar după ce se va finaliza proiectul vom împrumuta pedometrele şi la alte şcoli din judeţ, fără a percepe vreo taxă”, a mai precizat Aurel Popescu.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: