Primarul din Turcineşti, o nouă încercare, alt eşec

Recepţia lucrărilor de alimentare cu apa a comunei Turcineşti a fost amânată din nou. Membrii comisiei au refuzat să-şi dea avizul de teamă să nu dea cu subsemnatul la DNA. Viceprimarul comunei, Dumitru Modrea, care este şi preşedintele comisiei de recepţie a fost primul care s-a opus. El ameninţă cu demisia pe motiv că şeful său, primarul Vasile Gogălniceanu, face presiuni asupra lui şi a celorlalţi membri ai comisiei să semneze recepţia lucrărilor.

Comisia de recepţie s-a întrunit ieri la solicitarea primarului din localitate, Vasile Gogălniceanu. Din cei nouă membri doar cinci au fost prezenţi la discuţii. Aceştia au avut parte şi de vizita unui grup de localnici care s-au prezentat la primărie pentru a determina comisia să facă recepţia lucrărilor. Niciunul dintre membrii comisiei nu s-a lăsat însă intimidat. Ei au decis să nu facă recepţia lucrărilor întrucât nu a fost respectat proiectul. „Recepţia lucrărilor nu a fost amânată ci doar s-a hotărât să o facă un expert, nu vă pot spune când se va întâmpla acest lucru, dar cel mai probabil după sărbători”, a precizat Ioan Feroiu, membru al comisiei de recepţie.

Speriat de DNA, Modrea ameninţă cu demisia

Preşedintele comisiei de recepţie a lucrărilor de alimentare cu apă a comunei Turcineşti, viceprimarul Dumitru Modrea, susţine că ar putea ajunge după gratii dacă ar fi de acord să se facă recepţia lucrărilor. „Eu nu pot semna recepţia ca preşedinte de comisie pentru că puţul a fost forat la o adâncime mai mică decât cea prevăzută în contract. Dacă aş fi semnat sigur mâine eram la DNA. Eu vreau să se facă recepţia lucrărilor dar legal, să fie totul în regulă nu să spun eu că lucrările sunt bune când nu este aşa. Aici s-au furat bani, dar avem garanţia pe care nu o vom mai acorda constructorului dacă nu reface puţul şi vom licita din nou, vom face alt puţ cu o altă firmă”, a precizat acesta.

El susţine că localnicii prezenţi la întrunirea de ieri au venit la ordinul primarului. „Primarul i-a chemat, aşa face mereu presiuni. Îmi voi da demisia de la primărie dacă mai face presiuni şi mă obligă să semnez această recepţie. Până nu văd negru pe alb că executorul spune că nu sunt probleme, reţeaua de apă va funcţiona normal 50 de ani nu 2 sau 3 atunci voi semna altfel repet, mai bine îmi dau demisia”, a mai spus Modrea.

Lucrare de 50 de miliarde

Primarul Vasile Gogălniceanu susţine că are toate avizele necesare pentru efectuarea recepţiei şi spune că toate aceste lucruri se întâmplă din cauza viceprimarului şi consilierului local Ion Şerbu, care vor cu orice preţ să împiedice finalizarea acestui proiect care a costat  miliarde. „Nu înţeleg de ce nu vor să facă recepţia, oamenii folosesc deja apa. Îmi pare rău că l-am delegat pe viceprimar ca preşedinte al comisiei, nu ştiu ce urmăreşte cu această atitudine, dar voi respecta decizia dumnealor şi voi contacta un expert să terminăm odată cu acest bâlci”, a precizat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Pentru alimentarea cu apă a comunei Turcineşti Guvernul a alocat 50 de miliarde de lei vechi, fonduri obţinute cu sprijinul fostului deputat Marcel Romanescu. Toate problemele au început în momentul în care s-a adeverit că firma constructoare respectiv S.C. PRES SANITAS S.R.L. nu a respectat proiectul, a forat un puţ la o adâncime mult mai mică decât cea prevăzută în contract respectiv la 185 de metri în loc de 300.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: