Cum s-a dat Ponta de gol

Victor Ponta a avut o scăpare la Antena 3 şi s-a dat de gol cu privire la adevăratul motiv pentru care vrea ca dosarul lui penal să fie disjuns de cel în care sunt cercetaţi prietenii lui Şova şi Ciurel. Ponta spune că DNA nu se ocupă de dosare de avocaţi sau în care prejudiciul este de 10.000 de euro. Cu alte cuvinte, odată disjuns, dosarul va ajunge la Parchetul General, condus de un alt bun prieten al lui, Tiberiu Niţu.

Ponta este urmărit penal în dosarul în care casa de avocatură la care era partner senior în 2007-2008 a primit milioane de euro de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari. Ponta a spus mereu că nu a primit bani de la complexuri, el fiind avocat pe penal, nu pe comercial. Inspectorii ANAF din vremea lui Blejnar au vrut să-l creadă şi i-au cerut lui Ponta să spună cam pentru ce a luat el lunar două-trei mii de euro de la Casa Şova, că nu apare ca avocat în niciun proces penal. Avocaţii depun la instanţă delegaţii, documente, ori Ponta nu apărea pe nicăieri. Ca să le arate ceva inspectorilor, Ponta şi Şova au falsificat unele documente, în sensul că au luat munca altor avocaţi şi au adăugat semnătura lui Ponta.

Faptele pentru care este cercetat Ponta sunt grave, oricât de mult ar încerca el să le minimalizeze. Actualul premier nu este acuzat de trafic de influenţă, pentru că nu s-a putut demonstra că a intervenit la Ciurel sau Cristea pentru acordarea contractelor. Este însă acuzat de fals în înscrisuri, de spălare de bani, de complicitate la evaziune. Tocmai pentru că faptele sunt grave, Ponta şi-ar dori ca dosarul penal să plece de la procurorul DNA şi să fie mutat la un procuror mai prietenos. O disjungere care nu ar fi justificată, câtă vreme Ponta a primit de la Şova nu doar zeci de mii de euro, ci şi o maşină de curse, atunci deputatului de Târgu Jiu plăcându-i să facă pe copilotul.

Dacă ar fi nevinovat, Ponta nu ar încerca tot felul de tertipuri, de la operaţia la genunchi în Turcia la această cerere de separare a „dosarului mic” care îl priveşte de „dosarul mare” cu care să rămână Şova şi Ciurel.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: