Cum scapă primarul din Turcineşti de reumatism

Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti, nu şi-a mai luat concediu de odihnă de mai bine de şapte ani. Acesta spune că nu visează la vacanţe pe litoral şi că s-ar mulţumi dacă ar avea la dispoziţie măcar două zile pentru a sta la o cabană din Schela. Chiar şi atunci când găseşte puţin răgaz, edilul local se ocupă de albinărit şi uită de concediile petrecute cu anii în urmă. Vasile Gogălniceanu are peste 100 de stupi, iar majoritatea timpului liber şi-l petrece în mijlocul lor. Primarul merge desculţ prin stupină pentru a-l înţepa albinele şi astfel scapă de reumatism.

Acesta spune că munca la primărie îl ţine prea ocupat pentru a se gândi la vacanţă. “Îi promit soţiei mele în fiecare lună că îmi iau concediu. Aşa o amân până la Anul Nou pentru că nu am timp să plec în vacanţă. Chiar şi atunci când am puţin timp liber prefer să mi-l petrec pe lângă gospodărie întrucât sunt multe treburi de făcut. Nu visez la săptămâni de concediu, m-aş mulţumi dacă aş putea să stau măcar două zile la munte, chiar şi în maşină, şi nu foarte departe, la Schela”, a declarat Vasile Gogălniceanu. Vasile şi Cristina Gogălniceanu sunt căsătoriţi de aproximativ 32 de ani şi am împreună o fată şi un băiat. De circa doi ani sunt bunici, iar nepoţelul lor le alină sufletele. Primarul comunei Turcineşti este pasionat de albinărit şi spune că abia aşteaptă să-i crească nepoţelul mare pentru a-l învăţa tainele albinelor. “Am moştenit pasiunea pentru albinărit de la părinţii mei, le-am transmis-o copiilor şi voi încerca să o transmit şi nepoţilor. Radu a împlinit în această lună vârsta de doi ani şi am observat că îi plac foarte mult albinele. Până acum nu s-a ales cu nici o înţepătură. La anul viitor îi voi face testarea să văd cum reacţionează”, a precizat Vasile Gogălniceanu.

Desculţ, prin stupină

Primarul are peste 100 de stupi, pe care de altfel i-a împărţit copiilor. Cu toate acestea, continuă să se ocupe de ei şi spune că munca în stupină îl relaxează. Ba mai mult, merge cu stupii în pastoral şi nu se teme de înţepătura albinelor. “Când sunt în mijlocul stupilor mă relaxez cu adevărat. Zumzăitul albinelor mă face să uit de toate problemele cotidiene. Nu mă tem de înţepătura lor. M-am obişnuit, iar atunci când nu mă înţeapă nici una o săptămână - două, merg desculţ prin stupină pentru a mă înţepa. Am observat că înţepătura de albine îmi face bine la reumatism. Altfel, mă dor picioarele”, a declarat Vasile Gogălniceanu. Pe lângă apicultură, primarul se mai ocupă şi cu zootehnia. “Am o vacă şi trebuie să-i asigur nutreţul. Merg la fân şi cosesc. Când stai la ţară şi ai vacă nu mai ai timp pentru tine”, a mai precizat primarul comunei Turcineşti.             

   

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: