Cum se pregătesc primarii de iarnă

Cele mai multe primării din judeţ au început să-şi ia deja măsuri de precauţie privind sezonul rece. Prima ninsoare a căzut aşa că primarii au început să pregătească utilajele de deszăpezire, să mobilizeze serviciile publice dar nu în ultimul rând să pună de o parte o sumă de bani necesară pentru a depăşi şi această iarnă. Primarul din Motru, Dorin Hanu spune că iarna aceasta va apela şi la unităţile miniere de pe raza localităţii să-l ajute cu unelte de deszăpezire.

Primarii gorjeni spun că nu cred că iarna de anul acesta le va pune mari probleme. Pentru orice eventualitate şi-au luat deja măsuri de precauţie şi cheltuiesc cu chibzuinţă orice ban care intră la bugetul local. La Motru, primarul Dorin Hanu se bazează şi pe sprijinul unităţilor miniere care desfăşoară activitate pe raza localităţii. ”În fiecare an avem o sumă de bani prevăzută special pentru sezonul rece. În ceea ce ne priveşte avem stocuri de nisip, de sare iar în satele aparţinătoare unde este activitate minieră deszăpezirea o vom face cu unităţile miniere care de fiecare dată ne-au sprijinit cu utilaje. Ca şi sumă de bani, când iarna este una grea se cheltuiască între 500 de milioane şi maxim un miliard”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru.

Vlăduleanu, ajutat de Drumurile Naţionale

Primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, este mai norocos și spune că cea mare parte din drumurile din comuna sa sunt drumuri naționale așa că deszăpezirea nu o suportă el. Așa se face că în fiecare sezon rece, primarul nu cheltuieşte mai mult de 150 de milioane lei vechi. ”Am norocul că la mine există districtul de drumuri naționale şi ei intervin cu autospecialele lor. Eu răspund decât de ulițele mele pentru care am şi eu un tractor cu cupă iar în cazul în care nu fac față le cer sprijin lor. În general, nu am avut probleme iarna așa că nici nu am alocat mai mult de 150 de milioane”, a declarat Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni.

Primarul Şerbănescu cheltuieşte 2000 de lei

La Schela am putea crede că oamenii stau cu nămeţii până la gât pentru că această problemă nu-l preocupă deloc pe primarul Aristide Șerbănescu. Suma maximă pe care primarul o cheltuieşte cu deszăpezirea este de 2.000 de lei pentru întreg sezonul. Primăria nu dispune de nimic măcar un utilaj, îndepărtarea nămeţilor făcându-se cu o firmă privată. ”Pentru deszăpezire am contract cu o firmă privată care intervine numai la solicitarea mea. Plătesc 120 de lei pe oră dar nu este nevoie de mai mult de trei ore așa că ies foarte ieftin, cam 2.000 de lei pe sezon. În rest, am drumuri județene în comună și nu e responsabilitatea mea”, a declarat Aristide Șerbănescu, primarul din Schela.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: