Cum sunt sărbătorile pentru copiii şi bătrânii din grija statului

Copiii şi bătrânii asistaţi din centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj vor avea parte de o serie de activităţi menite să-i facă să simtă spiritul sărbătorilor în ciuda faptului că nu-şi vor petrece Crăciunul şi Revelionul în mijlocul familiei. Pe lângă acţiuni specifice acestei perioade, precum împodobitul bradului, colinde, tăierea porcului şi aranjarea meselor, asistaţii vor beneficia de meniuri tradiţionale.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj va organiza activităţi specifice sărbătorilor de iarnă în toate cele 10 complexuri din subordinea instituţiei. „Programele activităţilor educative pe perioada vacanţei de iarnă ce se vor desfăşura în centrele pentru copii vor cuprinde: tradiţii pentru sărbătorile de iarnă, vizitarea centrului oraşului şi a bradului din Piaţa Prefecturii, împodobirea brazilor, colinde, poezii, cântece, jocuri libere cu specific de iarnă, precum şi amenajarea meselor de Crăciun şi de Revelion”, a declarat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Dacă minorii instituţionalizaţi în centrele DGASPC vor avea parte de activităţi educative, pentru bătrâni asistaţi de la Suseni vor fi organizate spectacole de muzică populară. „La Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni va avea loc un spectacol de muzica populară susţinut de Nicu Fîciu şi un program de colinde prezentat de Corul Penticostalilor. La Complexul de servicii comunitare, cu secţii protejate, pentru recuperare-reabilitare a persoanelor cu handicap şi formare profesională Târgu Cărbuneşti, va avea loc un program artistic care va cuprinde colinde, cântece şi poezii şi se vor împărţi pachete cu cadouri primite de la Primăria Târgu Jiu. Şi în celelalte centre se vor desfăşura programe artistice de colinde şi cântece”, a mai precizat Dumitru Cotruna.

În ceea ce priveşte meniul pentru zilele de Crăciun şi Revelion, atât pentru copii cât şi pentru adulţi, la fel ca şi în anii trecuţi, acesta va fi îmbunătăţit nelipsindu-le de pe mese caltaboşii, cârnaţii, salata de boeuf, sarmalele, tocăniţa, piftiile, toba, cozonacii, prăjiturile, tortul şi sucurile.

OBICEI

În dimineaţa zilei de 19 decembrie, la hotelul Brâncuşi, va avea loc sacrificarea porcului de Crăciun, eveniment la care vor participa 50 de copii din centrele DGASPC Gorj. Copiii vor participa şi la pomana porcului unde vor servi preparate tradiţionale.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: