Cum te poţi angaja la 16 ani!

O nouă lege aprobată la sfârşitul anului trecut permite angajatorilor gorjeni încadrarea în muncă a tinerilor de 16 până la 25 de ani.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj poate fi încadrată ca ucenic, orice persoană fizică ce a împlinit vârsta de 16 ani, dar nu mai mult de 25 de ani şi nu deţine o calificare pentru ocupaţia în care se organizează ucenicia la locul de muncă. Prin contractul de ucenicie, angajatul poate obţine un loc de muncă, cu o durată cuprinsă între un an şi 3 ani de zile. Perioada de probă la care poate fi supus ucenicul nu poate fi mai mare de 30 de zile, anunţă reprezentanţii AJOFM Gorj. Angajatorul care încheie contracte de ucenicie poate primi bani de la stat. ”Angajatorul care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă, conform prezentei legi, poate primi lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de ucenicie o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare. La această dată, suma este de 300 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj, Ana Maria Niculescu.

CONVENŢIE

Pentru acordarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru şomaj, angajatorul încheie cu AJOFM Gorj, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data expirării perioadei de probă cuprinse în contractul de ucenicie la locul de muncă, o convenţie.  Sumele se acordă de la data expirării perioadei de probă cuprinse în contractul de ucenicie la locul de muncă, lunar.

Vizualizări: 287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: