Cum văd politicienii gorjeni comasarea alegerilor

Decizia reprezentanţilor actualei puteri de a comasa alegerile locale de anul viitor cu cele parlamentare pentru a se realiza o economie de circa 30 de milioane de euro este agreată la nivel de judeţ doar de fruntaşii partidelor aflate la putere. Cei din opoziţie critică decizia şi o pun pe seama dorinţei actualei coaliţii de a mai câştiga câteva procente, lucru pe care, evident, cei de la guvernare nu îl recunosc.

Dintre parlamentarii actualei coaliţii doar Dan Morega a fost ieri de găsit la telefon, după începerea sesiunii parlamentare aleşii mergând la Bucureşti, unde au stat în tot felul de şedinţe. „E foarte bună decizia pentru că este eliminată brambureala ce ar dura tot anul viitor şi care poate ar începe chiar de pe acum. Şefii de deconcentrate erau şi ei demobilizaţi, aşa ştim un lucru clar şi nu mai face zece dansuri, ci unul şi bun”, spune Morega

Edilul din Rovinari, Dorin Filip, prim-vicepreşedinte al PDL Gorj, găseşte şi el foarte bună decizia actualei puteri de a unifica alegerile. „Politic nu va fi nimeni avantajat de o asemenea decizie pe care eu o găsesc însă ca foarte bună. Este criză şi o economie de câteva zeci de milioane de euro o găsesc bine venită. Noi primarii oricum ne-am implica şi în campania pentru parlamentare, pentru că fiecare ne dorim un reprezentant la Bucureşti care să ne facă lobby pentru proiecte. Dacă vor fi comasate alegerile vom avea o singură campanie, iar asta va fi o decizie bună”, menţionează edilul.

Primarii sunt nemulţumiţi

Pentru primarul din Motru lucrurile nu sunt la fel de simple ca pentru cel din Rovinari. Dorin Hanu ştie că mandatul lui de patru ani se încheie vara viitoare, o prelungire nefiind posibilă decât în caz de război sau calamităţi. „Dacă duceau alegerile din toamnă, pe cele parlamentare, în vară, odată cu localele, şi făceau anticipate, da, cred că era în regulă. Astfel ne sunt mărite nouă mandatele, ceea ce nu este tocmai constituţional. Pe noi, cei care suntem în funcţii, nu ştiu dacă ne dezavantajează pentru că apucăm să mai terminăm din proiecte. Oricum populaţia va fi bulversată fie şi numai pentru că vor fi multe buletine de vot”, spune Hanu.

Organizarea alegerilor locale odată cu cele parlamentare, pe 18 noiembrie 2012, îl supără şi pe Mihai Mazilu, primarul liberal de la Târgu-Cărbuneşti.

Edilul este revoltat de intenţia democrat-liberalilor de a comasa localele şi parlamentarele. Aşa că, acuză PDL-ul că vrea să dea mită electorală o singură dată, nu de două ori, la anul. Edilul crede că-n mintea alegătorilor va fi, pe 18 noiembrie 2012, un haos general, din cauză că vor trebui să pună ştampila pe cinci buletine de vot. Nici Ion Ciocea, primarul de la Bustuchin, vicepreşedinte PSD nu agreează ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare. Vede o „şmecherie” a puterii la mijloc. Şi Ciocea vorbeşte despre „cadourile” care se dau în schimbul voturilor, ar vrea o lege prin care să fie băgaţi la puşcărie cei care dau mită electoratului.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: