Cum văd primarii din opoziţie schimbarea prefectului

Chiar dacă Alin Văcaru vine din rândul Partidului Social Democrat, primarii din opoziţie văd cu ochi buni numirea sa în fruntea Prefecturii Gorj. Unii spun că şi-ar dori să fie sprijiniţi mai mult de Văcaru decât au fost ajutaţi de Claudiu Teodorescu, iar alţii speră ca acesta să se implice în problemele de la nivelul localităţilor cel puţin cât s-a implicat fostul prefect. „Este o persoană care se implică în problemele sociale”, a spus primarul PDL din Padeş, Mihai Troacă, făcând referire la noul reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Unii dintre primarii din opoziţie mizează pe tinereţea noului prefect. Este şi cazul primarului de la Ţicleni, Radu Constantin, care speră să aibă o bună colaborare cu prefectul Alin Văcaru. „M-am înţeles cu domnul prefect foarte bine, am colaborat. Am avut un sprijin foarte bun şi sperăm şi cu noul prefect să avem o colaborare bună. Am stat de vorbă cu dânsul, mi se pare un om activ, e tânăr, sperăm să facem treabă. Ar fi bine să se implice la fel ca fostul prefect”, a spus primarul PP-DD din Ţicleni.

Primarul democrat-liberal de la Padeş are numai cuvinte de laudă la adresa noului şef al Prefecturii Gorj. „Din punctul meu de vedere, domnul Alin Văcaru, ca şi persoană, este ok. Îl ştiu pe Alin de când era copil, s-a implicat tot timpul în rezolvarea problemelor cetăţenilor. Chiar dacă unii şi alţii îl critică, eu nu sunt de acord cu critica pe care i-o aduc. După părerea mea, va duce judeţul acolo unde trebuie. Să numeşti un prefect în teritoriu, serviciile secrete şi toate instituţiile statului şi-au făcut datoria. Adică nu este un om corupt, un om care nu merită această funcţie”, a declarat primarul din Padeş.

Primarii, derutaţi

Schimbarea anunţată la nivel de conducere la Prefectura Gorj i-au derutat pe unii primari gorjeni. „Nu-mi vine să cred că trăim în România şi se întâmplă schimbări în momente de criză, datorită condiţiilor meteo. Mă gândeam la un moment dat că, dacă am probleme la nivel de localitate şi trebuie să anunţ preşedintele comitetului pentru situaţii de urgenţă pe cine să sun. Nu ştiam cine e prefect. Se auzea că unul pleacă, că ar fi numit celălalt. Oricum, competenţa profesională o vedem în timp. Oricărui conducător trebuie să-i oferi o şansă”, a spus Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia.  

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: