Cum vrea Răuţ să revină la Corpul de Control al CE Turceni

Ion Răuţ nu poate fi reangajat pe postul de director de resurse umane al Complexului Energetic Turceni, după cum a decis o instanţă a Tribunalului Gorj. Aceeaşi instanţă a decis însă că unitatea nu poate fi exonerată de obligaţia de a-l angaja pe Răuţ pe postul deţinut anterior. Ca urmare, Răuţ a făcut o nouă acţiune judecătorească, pentru a cere revenirea pe funcţia de şef al Corpului de Control al CE Turceni.

Răuţ cere prin ordonanţă preşedinţială revenirea pe postul de şef al Corpului de Control al CE Turceni, deţinut înainte de 11 iunie 2009, când a fost numit director de resurse umane. Cauza se va judeca pe 7 iulie. Răuţ susţine că va merge cu acest proces în paralel cu cel prin care cere reangajarea ca director de resurse umane, şi care se află în fază de recurs la Curtea de Apel Craiova. „În primul proces, instanţa a constatat nulitatea absolută a deciziei de concediere, dar pe de altă parte a constatat că nu pot fi reangajat ca director de resurse umane, pentru că am ocupat funcţia cu contract de mandat, nu de muncă. În hotărârea judecătorească scrie însă că unitatea nu este exonerată de obligaţia de a mă angaja pe postul deţinut anterior datei de 11 iunie 2009. Ori, atunci eram şef al corpului de control”, a explicat Ion Răuţ. Acesta a mai precizat că reangajarea pe acest post nu a fost menţionată în dispozitivul hotărârii, din simplul motiv că nu ceruse reangajarea la Corpul de Control, şi tocmai de aceea a făcut noua acţiune în instanţă.

De la negocieri la plângeri penale

Ion Răuţ nu exclude o a treia acţiune, de data aceasta penală, împotriva celor care se opun reangajării, deşi are hotărâre judecătorească executorie. „Am încercat pe cale amiabilă, au fost mai multe runde de discuţii. Chiar am o rezoluţie favorabilă de la directorul general Graure pe o cerere a mea. Am aflat ulterior că se opune domnul Gârjoabă şi am decis să merg pe calea acţiunilor în instanţă. Până acum am făcut acţiuni civile, dar nu le exclud şi pe cele penale”, a spus Răuţ.

„Nu ţin la o funcţie anume, vreau să fiu reangajat şi să lucrez acolo unde mi se cere”.

Ion Răuţ, fost director CE Turceni

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: