Cupă încearcă să scape primarii de PD-L Gorj

Fostul preşedinte al PD-L Gorj, deputatul Ion Cupă, afirmă că deciziile de excludere a celor trei primari sunt valabile! Ion Cupă invocă o decizie a Biroului Permanent Naţional şi spune că Biroul Permanent Judeţean alcătuit de el avea puteri depline, inclusiv de a exclude primari. Acesta este contrazis de Dan Vâlceanu, care sugerează că Ion Cupă a fost preşedinte de partid, dar nu ştie statutul.

Deputatul Ion Cupă a remis, ieri, un comunicat de presă în care spune că deciziile de excludere ale primarilor Ion Bircă, Marian  Ardeiu şi Dănuţ Bălu sunt valabile. Acesta invocă o decizie a Biroului Permanent Naţional. „Excluderea celor trei primari a fost făcută în baza deciziei nr. 15 din 28.01.2013 a Biroului Permanent Naţional al PDL, care,  în conformitate cu prevederile art. 95 din statut numeşte, începând cu data de 28. 01.2013, conducerea interimară a Organizaţiei Judeţene a PDL Gorj. În aceeaşi decizie, la art. 3, se stipulează că: ,,Biroul Permanent Judeţean Interimar Gorj va analiza activitatea organizaţiilor locale, aleşii locali (inclusiv consilierii judeţeni) şi va lua măsurile care se impun inclusiv, dacă este cazul, retragerea sprijinului politic“, se arată în comunicatul de presă remis de Ion Cupă.

Afirmaţia acestuia este comentată de actualul preşedinte al PD-L Gorj, Dan Vâlceanu. Acesta spune că „Singurul lucru pe care pot să-l spun, cu dezamăgire, este că atâta naivitate ne emoţionează. Stârneşte un zâmbet. Domnul Cupă a fost preşedinte al partidului şi trebuie să ştie că Biroul Permanent Naţional nu dă drepturi în plus faţă de statut. BPJ are sarcini pe care trebuie să le ducă la îndeplinire cu respectarea statutului. Şi Biroul Permanent Naţional funcţionează tot după statut“, a declarat Dan Vâlceanu.

Problema este că cei trei primari nu mai pot pleca din PD-L, deoarece, după cum spune Vâlceanu, statutul nu a fost respectat. Excluderea primarilor este nulă pentru că nu s-a întrunit Consiliul Judeţean Director, singurul organism care ar fi putut lua decizia de excludere şi că, potrivit statutului PDL, Biroul Permanent doar propune această măsură. 

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: