Cupă: Nu plec din PD-L, dar s-ar putea să mă satur de scandaluri

Ion Cupă, preşedintele interimar al PD-L Gorj, dezminte zvonurile potrivit cărora ar fi purtat discuţii cu Dian Popescu referitoare la înscrierea sa în PNL. Cu toate acestea, spune că s-ar putea să se sature în condiţiile în care constată că anumiţi oameni din PD-L doresc numai scandaluri. Cupă consideră că a făcut tot ce se putea pentru a stopa conflictele, deciziile sale mergând până la a schimba conducerile organizaţiilor locale ţinute captive de foştii preşedinţi.

Rep.: În ultima perioadă aţi purtat discuţii cu domnul Dian Popescu referitoare la o eventuală înscriere în PNL?

I.C.: Niciodată nu am purtat discuţii cu domnul Dian Popescu în acest sens. Nu se pune problema plecării mele la PNL. Voi rămâne în continuare pentru a mă ocupa de revigorarea PDL, însă dacă se constată că anumiţi oameni îşi doresc numai scandaluri, s-ar putea să mă satur.

Rep.: Ce credeţi că ar trebui făcut pentru a fi stopate scandalurile din interiorul partidului?

I.C.: Cred că ce se putea face s-a făcut. Anumite persoane spun că partidul merge într-o direcţie greşită, dar nu este adevărat. În localităţi vor fi oameni care se vor ocupa de reorganizarea filialelor. În prima fază, au fost numiţi preşedinţi interimari, urmând ca apoi să se organizeze alegeri. Despre calendarul acţiunilor vom vorbi abia de săptămâna viitoare întrucât sâmbătă se vor alege membrii Biroului Permanent Naţional, apoi urmând să se stabilească direcţia partidului.

Rep.: După aproximativ o săptămână de la excluderea primarilor Ion Bârcă, Marian Ardeiu şi Dănuţ Bălu credeţi că a fost o decizie corectă?

I.C.: Decizia a fost corectă pentru că dragoste cu de-a sila nu se poate face. PDL trebuie reconstruit, iar acest lucru nu se putea face dacă există suspiciuni că aceşti primari nu sunt cu noi.

Rep.: S-ar putea revoca decizia de excludere?

I.C.: Se poate revoca decizia de excludere, dar nu este logic şi normal să continuăm cu circul. Trebuie să punem în prim plan partidul, nu orgoliile personale. Partidul n-ar avea nimic de câştigat dacă i-am toca mărunt pe primari. Noi trebuie să ne găsim oamenii potriviţi care să revigoreze organizaţiile locale până la alegerile din 2016.

Rep.: Aţi înlocuit o parte dintre preşedinţii organizaţiilor locale cu alţii care au avut rezultate mai slabe. Mă refer aici la Turcineşti, la înlocuirea domnului Modrea cu Şcheau. Care a fost strategia dumneavoastră?

I.C.: În primul rând, la Turcineşti am găsit o soluţie pentru a stopa conflictele locale. Nu era normal ca partidul să fie implicat în problema apei potabile. În al doilea rând, pot să vă spun că am înlocuit preşedinţii în toate localităţile unde organizaţia PDL era ţinută captivă. Nu sunt de acord ca o organizaţie să funcţioneze doar la comanda unui om. Organizaţia trebuie să funcţioneze în orice situaţie, nu doar când are interes preşedintele. Faptul că mai multe organizaţii PDL au fost ţinute captive de către preşedinţi s-a văzut foarte clar: la alegerile locale s-au obţinut rezultate foarte bune, însă la parlamentare anumite organizaţii au fost aproape inexistente, scorul fiind de cel mult 5%.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: