Curtea Spitalului Judeţean din Târgu Jiu s-a transformat în padoc

Zeci de câini se plimbă în voie în incinta unităţii spitaliceşti fără ca cineva să ia vreo măsură. Cei mai afectaţi de această situaţie sunt gorjenii care au probleme de sănătate şi se prezintă la spital. Ei se tem pentru siguranţa lor pentru că patrupedele sunt foarte agresive.

Zeci de câini fără stăpân se plimbă în voie prin curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu fără ca cineva să ia măsuri. Această problemă nu este nouă însă numărul patrupedelor a crescut foarte mult în ultima perioadă. „Curtea spitalului este plină de câini. S-au strâns aici pentru că le mai aruncă bolnavii mâncare, le mai dau şi cadrele medicale şi în plus de asta mai mănâncă şi de la cantina spitalului. Sunt enorm de mulţi şi sunt răi. Noi ne ferim de ei şi încercăm să-i evităm. Dacă ne prinde seara aici este teroare, plecăm cu frică. Oricând ne putem trezi muşcaţi de câini. Am văzut de multe ori o angajată a spitalului cum le dădea mâncare aici lângă rampă şi nu exagerez dar erau peste 15 câini. Nu ştiu ce să zic dar trebuie să facă ceva cu câinii ăştia că se tot înmulţesc”.   

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu se află în imposibilitatea de a lua măsuri în acest caz pentru rezolvarea problemei. Constantin Pălivan, directorul adjunct al spitalului. „Această problemă nu este numai la noi. Este o problemă naţională şi este foarte greu de rezolvat. Noi ca şi spital nu putem prinde câini şi dacă-i prindem unde-i ducem. De aia sunt servicii în cadrul primăriei să se ocupe de acest caz. Să-i prindă, să-i sterilizeze, eu nu pot face nimic. Ce să le fac, să-i omor nu pot pentru că sunt şi ei vietăţi şi în plus de asta nu este legal. Nici eu nu aş vrea să fie câini la spital dar asta este situaţia. Autorităţile competente ar trebui să se implice mai mult şi să facă ceva. Să-i ia să-i ducă la padoc sau să găsească o soluţie care să rezolve problema”.

Din fericire, până în prezent, nicio persoană nu a fost atacată de câinii din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: