Cutremure în Vrancea, Gorj şi Galaţi

Un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, care s-a simţit în mare parte din ţară, a avut loc duminică, la ora 04.37, cu epicentrul în Vrancea, fiind cel mai puternic din acest an. Vineri a fost cutremur şi în Gorj, cu magnitudinea de 2,7 pe scara Richter, dar acesta nu s-a simţit de locuitori. Cel mai zdruncinat rămâne însă judeţul Galaţi, unde au avut loc peste o sută de cutremure în ultimele zile, cel mai mare de 3,9.

Un cutremur s-a produs în vineri dimineaţa în judeţul Gorj, mai precis în localitatea Bumbeşti Piţic. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul a avut magnitudinea de 2,7 pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 14 kilometri. Cutremurul a fost înregistrat de seismolog la ora 06 şi 41 de minute. Autorităţile locale din Bumbeşti Piţic spun că niciun cetăţean nu le-ar fi comunicat că ar fi simţit replica cutremurului. De altfel, reprezentanţii primăriei nici nu ştiau că a fost un cutremur în acea zonă. “Nu, nu s-a simţit nimic. Eu am fost în primărie în urmă cu puţin timp, deci nu s-a simţit nimic. Nu mi-a zis nimeni nimic. Am discutat cu colegii şi chiar nu a simţit niciunul. Nu am mai auzit să fi fost cutremur la noi în comună”, a spus primarul din Bumbeşti Piţic, Nioaţă Michy.  

Conform datelor publicate de INFP, cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Târgu Jiu (32 kilometri), Petroşani (38 de kilometri), Vulcan (41 de kilometri), Petrila (42 de kilometri) şi Rovinari (45 de kilometri). Coordonatele cutremurului au fost: latitudine: 45.12N, longitudine: 23.67E.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: