„Dacă tot am ajuns aici nu trebuie să ne mulţumim cu puţin!”

Baschetbaliştii de la Energia Pandurii sunt deja calificaţi la play-off îndeplinid obiectivul pentru acest sezon. Deşi nu se aştepta nimeni şi era greu de crezut ca o nou promovată să poată ajunge atât de uşor în primele opt echipe ale diviziei A, Energia a avut parte de un sezon regulat foarte bun, ajungând conjunctural şi pe prima poziţie a clasamentului. Mai multe meciuri pierdute în returul acestui sezon au făcut ca echipa să cadă mai mult în clasament pe final de sezon, dar să îndeplinească totuşi obiectivul. 
Unul dintre principalii artizani ai acestei reuşite este Bogdan Popescu, jucător care chiar dacă nu a a avut evoluţii constante, a fost util echipei în meciuri dificile. Popescu nu e atât de mulţumit chiar dacă apreciază şi calificarea la Final Four pentru că se obişnuise cu victorii iar în retur acestea au lipsit: „Suntem aproape calificaţi la play-off deşi se mai joacă o etapă. Asta înseamnă cu unul dintre obiective s-a îndeplinit şi dacă mai ţinem cont şi de calificarea în Final Four, înseamnă că ne ţinem bine. Din păcate pentru noi nu putem fi chiar aşa de mulţumiţi precum am vrea şi asta deoarece în ultimele partide nu am obţinut şi cele mai bune rezultate.” Energia nu a mai avut evoluţii bune după ce l-a pierdut şi pe Greea dar Popescu e convins că jucătorii îşi vor regăsi repede forţele pentru a merge cu un moral bun la play-off şi Final Four. 
Deşi Energia a pierdut meciul de la Cluj din ultima etapă, Bogdan Popescu spune că vede partea bună a lucrurilor, faptul că a fost evitat un adversar incomod, BC Braşov. „Şi noi ne-am gândit că cel mai abordabil adversar din prima fază a Play Off-ului ar fi Elba Timişoara. Era echipa mai comodă pentru noi, dintre primele şapte din campionat, aşa că se poate spune că asta ne-am dorit să jucăm cu ei. Oricum, nu prea am savurat nici înfrângerea de la Cluj, am scăpat victoria printre degete” a mărturisit ieri jucătorul Energiei care consideră că Energia a făcut istorie în baschetul local şi în cel românesc. „Energia este echipa care, la prima prezenţă în Divizia A, a reuşit să se califice atât în Play-Off, cât şi în Final Four. Mă bucur că am avut prilejul să particip şi eu la asta. Eu zic că este o performanţă extraordinară şi meritul aparţine nu numai jucătorilor, ci şi tuturor acelora care au investit aici, ale acelora care ne-au suportat din toate punctele de vedere, inclusiv fanilor” consideră Popescu, un jucător ambiţios şi obişnuit cu performanţa pe care ar dori să o facă şi la Târgu Jiu. 
Theo Evans va fi antrenor al echipei sudului la All Star la prima sa participare în campionatul românesc. Popescu crede că este deosebit să fii antrenor principal la All Star Game şi spune că se bucură pentru antrenor. 


Nu se pot compara cu americanii 

Bogdan Popescu este un jucător obişnuitcu performanţa jucând până acum mai multe turnee Final Four, All Star Game şi Play-Off. Totuşi acesta este modest şi spune că este o mare onoare pentru el să fie din nou prezent acolo. Popescu a ţinut să le mulţumească jucătorilor din lot fără de care nu se putea ajunge la aceste performanţe: „Cred că ar trebui să le mulţumesc în primul rând, colegilor mei, fără de care nu puteam să ajung aici. După părerea mea, noi cei care am tras tot sezonul, ar trebui să fim toţi la aceste finale Oricum, cel puţin pentru mine şi pentru cei care suntem, cred că o să fie foarte greu deoarece lunea se joacă All Star Game, apoi miercuri, prima rundă a Play Off-ului.” Popescu a mai jucat şi anul trecut în All Star Game şi spune că i-a plăcut atmosfera, dar crede că în România mei e mult de lucru la show. „Nu avem cum să ne comparăm cu ce se întâmplă în America, dar măcar să încercăm să iasă cât mai bine pentru a-i bucura pe iubitorii baschetului care o să asiste la joc. La Braşov am văzut că este un public care ştie foarte bine ce se întâmplă cu baschetul aşa că sper că o să iasă frumos.”



Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: