Dan Burlan: Mai sunt şanse matematice să ne salvăm

Directorul SNLO, Dan Burlan, a explicat ieri că decizia de schimbare a antrenorilor craioveni a survenit în urma analizei care s-a făcut la nivelul acţionarilor clubului. Misiunea de a anunţa schimbarea i-a revenit directorului SNLO pentru că acesta a susţinut readucerea lui Sorin Cârţu la echipă. Alegerea antrenorului Florin Bejinaru s-a făcut pe baza faptului că acesta cunoaşte cel mai bine echipa şi jucătorii şi poate exista o continuitate.

Reporter: De ce s-a luat această decizie de a schimba antrenorul cu două etape înainte de finalul sezonului?

Dan Burlan: În şedinţa Consiliului de Administraţie s-a analizat situaţia echipei şi s-a hotărât ca până la finalul acestui campionat de echipă să se ocupe Florin Bejinaru, urmând ca antrenorilor Cârţu, Lung şi Irimescu, pe această perioadă să primească alte atribuţii în cadrul clubului. S-a luat decizia de suspendare pentru că Sorin Cârţu era oricum suspendat de către Comisia de Disciplină şi nu avea dreptul să stea pe bancă şi nici nu sunt prea multe de pierdut.

Rep.: Credeţi că poate face faţă noul antrenor acestei sarcini de a conduce Pandurii pe final de sezon?

D.B.: Noi sperăm ca prin desemnarea lui Bejinaru să existe o continuitate la echipă. Cunoaşte cel mai bine lotul pentru că a fost şi este eternul secund care a lucrat cu toţi antrenorii care au trecut pe la Pandurii Târgu Jiu. Şi sper că a cules ce era bun de la aceşti antrenori şi să elimine greşelile făcute de aceştia, iar în ultimele două etape să aducă un suflu nou. Pentru că atâta timp cât mai sunt şanse matematice, putem reuşi să ne salvăm de la retrogradare. E greu pentru că depindem şi de alte rezultate ale celor de la Iaşi şi Craiova dar nu e imposibil!

Rep.: În ce condiţii se va despărţii Pandurii de antrenorul Cârţu, mai are echipa datorii către acesta?

D.B.: N-am discutat încă aspectele financiare cu antrenorul, dar probabil că în zilele următoare se va întâlni cu preşedintele şi le vor pune la punct. Dar atâta timp cât este angajatul clubului şi încă activează în cadrul clubului, va fi retribuit conform contractului actual. Atunci când a venit a reactivat contractul vechi şi a spus că are contract pe încă un an cu Pandurii Târgu Jiu. Acum se va decide ce se va face după discuţiile care vor avea loc. Posibil să continuăm cu Cârţu, dar e posibil să nu mai mergem împreună, depinde şi de ce va face echipa. Poate primi alte atribuţii, poate fi director tehnic şi poate să se ocupe de centrul de copii şi juniori, dar cred că aşa cum îl cunosc eu pe Cârţu, ca fiind un om cu personalitate şi un antrenor care îşi doreşte totdeauna să fie primul nu va rămâne în aceste condiţii la Târgu Jiu.

Rep.: Cât de greu a fost să luaţi această decizie de suspendare a antrenorului Cârţu?

D.B.: Normal că mie mi-a fost cel mai greu, pentru că atunci când de la echipă a plecat Liviu Ciobotariu am sugerat la vremea respectivă să fie adus Cârţu înapoi. Tot la fel cum am sugerat şi atunci când echipa era la retrogradare cu Teixeira să vină din nou Neagoe. Atunci aducerea lui Eugen Neagoe a însemnat salvarea de la retrogradare a pandurilor. Am sperat şi de data aceasta să se întâmple acelaşi lucru, dar din păcate nu s-a reuşit. Poate şi pregătirea care s-a făcut înainte sau poate şi lipsa de inspiraţie a lui Sorin Cârţu a făcut să ne aflăm pe acest loc.

Rep.: Au existat alte variante de antrenori care să fie numiţi la Pandurii?

D.B.: Nu au fost variante ci doar discuţii şi analize despre cine ar putea să preia echipa în aceste două meciuri. Am mai avut o situaţie similară în urmă cu doi ani când în ultima etapă a fost adus Gabi Zahiu ca antrenor. Am considerat că e bine să conducă echipa cineva care cunoaşte jucătorii şi nu mai trebuie să întrebe ce joacă unul sau altul dintre jucători.

Rep.: În cazul salvării de la retrogradare se va căuta un alt antrenor?

D.B.: În acest caz se va face o altă analiză şi dacă se dovedeşte că Bejinaru poate să salveze echipa ne gândim şi la varianta aceasta. Dacă nu are licenţă poate să o ia. După ce se încheie acest sezon avem timp să tragem şi concluzii şi să vedem ce soluţii vom găsi.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: