Dan Ilie Morega, cel mai scump deputat... la propriu

Statul cheltuieşte miliarde de lei vechi pentru ca deputaţii să locuiască în lux. Dan Ilie Morega este cel mai scump deputat de Gorj când vine vorba de cazare. Spre deosebire de Vasile Popeangă, Cosmin Popescu şi Mugurel Surupăceanu, Morega stă într-un hotel de patru stele la Bucureşti, cheltuielile de cazare ridicându-se la peste 80 de milioane de lei vechi într-o singură lună, aproape cât ceilalţi trei deputaţi la un loc. Morega susţine că ceilalţi deputaţi de Gorj şi-au cumpărat locuinţe în capitală pe care le-au înregistrat pe numele altor persoane, iar banii pe care îi încasează de la stat pentru a-şi plăti chiria ajung în buzunarele lor.

Deputaţii Cosmin Popescu, Mugurel Surupăceanu şi Vasile Popeangă spun că stau cu chirie şi din acest motiv statul a plătit pentru ei doar 3.000 de lei pe lună pentru cazare. Dan Ilie Morega susţine însă că cei trei nu stau cu chirie ci in locuinţele personale. „Pentru cazare nu cheltuiesc nici mai mult nici mai puţin decât îmi oferă Parlamentul. Ceilalţi deputaţi au apartamente şi stau în locuinţele lor, eu stau în hotel, acolo unde Parlamentul m-a repartizat. Ceilalţi parlamentari bagă în buzunar sute de euro şi şi-au cumpărat apartamente pe numele altora”, a precizat deputatul Dan Ilie Morega.

Vasile Popeangă: Stau în chirie la un vecin

Deputatul PSD, Vasile Popeangă, dezminte acuzaţiile făcute de liberalul Dan Ilie Morega. „Cine-şi permite să stea în proprietăţi personale şi să ia indemnizaţie pentru cazare!- E o aberaţie! Nu se poate aşa ceva. Eu stau în chirie la un vecin de-al meu de la ţară”, a spus acesta. „E uşor să acuzi dar e greu să dovedeşti pentru că în această situaţie nu există dovezi”, a spus Vasile Popeangă.

Deputat                                       Cheltuieli cazare  2010  

                                                  Ianuarie  Februarie  Martie

Dan Ilie Morega (PNL)               8506      7683           8333

Cosmin Popescu (PDL)             3038       2744          3038

Vasile Popeangă  (PSD)            3038       2744          3038

Mugurel Surupăceanu (PSD)     3038       2744          3038

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: