Dan Ilie Morega: Dorinţa fierbinte a lui Călinoiu este să se ducă parlamentar

Uşile PSD Gorj sunt închise pentru Ion Călinoiu, susţine Dan Ilie Morega. Preşedintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice crede că Ion Călinoiu îşi doreşte cel mai mult să obţină un mandat de parlamentar şi chiar să-i „sufle” lui Mihai Weber funcţia de preşedinte executiv. Morega a spus, într-un interviu acordat la Radio Infinit, că revenirea lui Ion Călinoiu în partid nu este dorită de mare parte dintre organizaţiile PSD din judeţ.

Reporter: Ce părere aveţi despre revenirea lui Ion Călinoiu în PSD, ca simplu membru?

Dan Ilie Morega: Este foarte clar, el nu-şi doreşte să fie simplu membru de partid, aşa cum a declarat în nemernicia lui. El doreşte să pună mâna iar pe putere, să fie cel puţin vicepreşedinte sau, dacă nu, să-l dea pe Weber la o parte, să devină preşedinte executiv. Şi dorinţa lui fierbinte este să se ducă parlamentar. Deci, după toate nenorocirile pe care le-a făcut judeţului Gorj, mai vrea să meargă şi parlamentar. Nu poate să-şi facă o autoanaliză că, de fapt, vrerea gorjenilor este nici măcar de 3%.  

Rep.: Cum credeţi că vor reacţiona cei din PSD, dacă Ion Călinoiu ar avea un astfel de deziderat? 

D.I.M.: Eu ştiu foarte bine că oamenii nu-l mai doresc. Ştiu foarte bine că peste 50 şi ceva, până acum, din 70 de organizaţii, aproape 60 de organizaţii sunt împotriva lui ca să mai aibă o funcţie de conducere în partid şi chiar să revină în partid. El nu îşi dă seama că, de fapt, există o ostilitate totală faţă de el. Şi de fapt îţi dai seama atunci când nu mai eşti într-o funcţie dacă oamenii te mai doresc sau nu te mai doresc, şi chiar oamenii cu care ai fost în partid.    

Rep.: În aceste condiţii, credeţi că va reveni în PSD?

D.I.M: Să-şi ia gândul de la parlamentare sau de la Consiliul Judeţean. N-are ce să mai caute în partid, când a luptat împotriva partidului, iar ceea ce îl mână din spate este dorinţa nesecată de putere. Nu a fost primit, n-are cerere, nu i se va da nicio funcţie, majoritatea primarilor sunt de partea lui Cosmin Popescu şi a lui Weber. Aşa că uşile sunt închise.

Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: