Dana Vodislav, trimisă în judecată pentru şpaga de 1000 de lei

Procurorii gorjeni au finalizat ieri ancheta în cazul şefei secţiei oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Dana Maria Vodislav, care luna trecută a fost prinsă în flagrant luând bani de la un pacient pentru o a-i da o recomandare medicală. Medicul a fost trimis acum în judecată pentru luare de mită şi primire de foloase necuvenite, ancheta fiind începută după ce o persoană din Căpreni s-a plâns procurorilor că oferise deja  200 de lei şi că îi mai fuseseră ceruţi 1000 de lei, bani pe care i-a dat după ce poliţiştii au scrie pe ei "Mită". Directorul medical, Constantin Pălivan, a menţionat că instituţia nu va lua nicio măsură

 Denunţătorul din Căpreni a venit în ajun de Sfânta Maria Mare la Târgu Jiu pentru a face rost de la Vodislav de o scrisoare medicală necesare pentru bunica sa de 83 de ani, care beneficia de certificat de încadrare în grad de handicap cu termen de revizuire la 12 luni. Bătrâna trebuia adusă la spital pentru a fi internată, în mod normal, dar scrisoarea medicală putea fi luată şi contra unei "mici atenţii" oferite medicului.

Denunţătorul: 200 de lei i s-a părut prea puţin

Denunţătorul spune că i-a oferit medicului Vodislav 100 de lei, sumă care nu a fost văzută prea bine de şefa de la oftalmologie. "După ce a analizat actele, spunându-i că bunica este netransportabilă, i-am pus pe masă suma de 100 de lei şi am văzut expresia feţei ce arăta nemulţumire, spunându-mi că este puţin", spune denunţătorul în declaraţia dată la Parchet, acesta menţionând că, după ce a luat un bilet de internare de la urgenţe, pentru a-şi interna bunica în lipsă, i-a mai pus lui Vodislav 100 de lei pe masă, medicul încruntându-şi din nou privirea. "I-am mai dat 100 de lei, având în vedere nemulţumirea anterioară, împrejurare în care mi-a spus că ea nu eliberează scrisoare medicală pentru 200 de lei, că la orele 12.00 să-i dau suma de 1000 de lei, că altfel nu-mi va elibera scrisoarea, eu motivând că voi merge la bancă pentru a scoate banii", se mai arată în documentul Parchetului.

Flagrantul a fost înregistrat video şi audio

Aşa au ajuns poliţiştii şi procurorii să organizeze pe 14 august un flagrant, folosind 10 bancnote de 100 de lei, înseriate şi marcate cu cuvântul "MITĂ 14. 08. 2009", bani pe care i-au recuperat ulterior din biroul medicului. Conform rechizitoriului finalizat ieri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, momentul oferirii banilor a fost înregistrat audio şi video, probele respective fiind folosite ulterior de către anchetatori, atunci când Dana Maria Vodislav a negat că ar fi cerut sau primit bani de la vreun pacient. "Caracterizând persoana învinuitei, se reţine că aceasta nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii de luare de mită, menţionând că nu cunoaşte împrejurările în care au ajuns banii în cabinetul său... Susţinerile acesteia sunt înlăturate de probele administrate în cauză, înregistrările audio-video a convorbirilor ambientale purtate demonstrând fără echivoc că aceasta a pretins şi, ulterior, a primit suma de 1000 lei pentru eliberarea unei scrisori medicale pe numele TM", se menţioneată în rechizitoriul procurorilor.

Bani, cafele, ciocolate şi pahare...

Cu ocazia percheziţiei care a urmat, poliţiştii au descoperit în biroul Danei Vodislav şi alte sume de bani, în cuantum de aproape 9000 de lei, bani despre care medicul a spus că reprezintă salariile angajaţilor de la cabinetul său propriu sau ratele de leasing pentru diferite aparate medicale. Anchetatorii au reţinut în sarcina şefei secţiei oftalmologie şi infracţiunea de primire de foloase necuvenite după ce au descoperit în biroul acesteia mai multe pungi de cafea, ciocolate, sticle cu vin şi ţuică, seturi de pahare, despre care Dana Maria Vodislav a precizat că le-a primit anterior de la pacienţi drept mulţumire pentru serviciile medicale prestate.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dr. Constantin Pălivan, a menţionat că instituţia nu va lua nicio măsură împotriva medicului acuzat de fapte de corupţie, acesta precizând că, în lipsa unei hotărâri judecătoreşti definitive, există prezumţia de nevinovăţie.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: