Daniela Popescu vrea să fie cea mai mare soprană a lumii

Are doar 12 anişori şi o voce care i-a adus multe premii la diferite concursuri din ţară şi din judeţ. Deşi a început cu muzica populară, Daniela a descoperit de curând o nouă pasiune....muzica clasică. Ascultă zilnic piesele renumitului Andreea Bocelli, dar artista ei preferată este Sarah Brightman. De altfel, Daniela este cunoscută drept privighetoarea din Stejari.

A început să cânte la numai opt anişori din dorinţa de a face ceva util. Mărturiseşte însă că pasiunea ei pentru muzică clasică exista încă de atunci însă vocea ei nu era încă pregătită pentru un stil atât de greu. Aşa a hotărât să exerseze prin muzica populară. „De patru ani cânt muzică populară şi de un an sunt elevă la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu. Am început cu populară pentru că nu puteam cânta muzică clasică. Mi-am dorit foarte mult să fac şi eu ceva frumos mai ales că mai aveam colege care cântau”, a declarat Daniela Popescu.  Dorinţa cea mai mare a Danielei este să devină cea mai mare soprană a lumii, să cânte pe cele mai mari scene alături de artişti renumiţi. „O să fac tot ce pot să devin cea mai mare soprană a lumii, vreau să cânt la Scala din Milano, să fiu cel puţin la fel de renumită ca Sarah Brightman sau Angela Gheorghiu”, a mărturisit Daniela Popescu. Tânăra a învăţat deja câte ceva din repertoriul marilor artişti, piese pe care le cântă la diferite spectacole sau concursuri la care este invitată. Nici muzica populară nu a fost lăsată mai prejos. Talentul ei i-a adus peste 18 diplome fapt ce a încurajat-o să se ţină serios de treabă. „Am fost la „Vreau să cânt”, la Craiova unde am luat marele premiu, diploma de excelenţă, „La Stejarul din Răscruce”, „Mărţişoare folclorice”, de la Stoina, „Iustina Băluţeanu”, de la Bustuchin”. De la toate m-am întors cu premii”, a precizat Daniela Popescu. Talentul fetei nu este unul întâmplător ci mai degrabă ereditar, dovadă că şi bunicii ei au fost solişti de muzică populară.

Chiar dacă îndrăgeşte foarte mult tradiţia, cântul şi portul gorjenesc, Daniela Popescu şi-a ales deja calea în viaţă. „Îmi place foarte mult muzica populară, dar să devin soprană este un sentiment mult mai puternic. Nu o să renunţ definitiv la cântecul popular, dar nu o să o practic la nivel atât de avansat. Scopul meu este să mă axez pe muzica clasică”, a declarat Daniela Popescu. 

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: