Darby, motiv de scandal între Energia şi Federaţie

Energia Rovinari e din nou la cuţite cu Federaţia Română de Baschet. Motivul- Gorjenii nu l-au lăsat pe Darby să meargă la All Star Game-ul disputat aseară. Energia nu a avut astfel decât doi reprezentanţi la meciul vedetă, Guţoaia şi americanul Troupe.

Energia avea iniţial trei jucători selecţionaţi pentru All Star Game-ul ce a avut  loc aseară la Timişoara. Problema gorjenilor e însă faptul că la 48 de ore distanţă joacă în campionat contra Timişoarei pe teren propriu.

Federaţia ameninţă, Nikolic se apără

Nikolic nu vroia iniţial să-şi lase vreun jucător la All Star Game dar a fost de acord să-i trimită pe Guţoaia şi Porter Troupe. Vedeta Louis Darby s-a accidentat însă subit la meciul de la Giurgiu astfel că nu a mai fost lăsat să plece. Vestea nu i-a picat deloc bine preşedintelui Federaţiei, Carmen Tocală.  „Nu este fair. Sunt două lucruri distincte, dar probabil, Energia Rovinari nu va avea niciun jucător anul viitor la All Star Game, dacă aceasta este atitudinea lor vis-à-vis de acest eveniment”, a spus Tocală pe site-ul totalbaschet.ro. Răspunsul lui Nikolic nu s-a lăsat aşteptat. „Energia Rovinari nu a fost numai corectă faţă de acest spectacol, a fost foarte, foarte, foarte corectă! Toată lumea ştie că la 48 de ore distanţă avem meci cu Timişoara şi totuşi am trimis doi jucători. Darby a avut o problemă la genunchi, cel drept e cald iar cel stâng e rece şi nu avea cum să joace. Am citit şi eu declaraţia doamnei preşedinte...n-am înţeles, la doar 48 de ore avem poate meciul sezonului pentru noi. Sunt născut într-un oraş de baschet, Belgrad, într-o ţară de baschet, Serbia şi nu înţeleg, dacă Rovinariul a putut trimite doi jucători, de ce nu ar fi putut trimite trei-”, se întreabă Nikolic care speră să-l recupereze pe Darby până joi. „Cred că va juca cu Timişoara, depinde de tratamentul medical pe care-l urmează.” Prin amânările succesive de meciuri, Federaţia a înghesuit la maxim programul Energiei în acest final de sezon regulat. Meciul cu Timişoara nu s-a disputat la data stabilită iniţial deoarece clubul de pe Bega a cerut timp să se pregătească mai bine pentru un meci în Israel, meci la care s-a prezentat până la urmă cu rezervele şi l-a pierdut.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: