Dată afară din spital pentru că nu are asigurare medicală

Ileana Ciucur, femeia în vârstă de 48 de ani din Preajba care înaintea sărbătorilor de iarnă cerea să fie eutanasiată, trăieşte un adevărat coşmar! Săptămâna trecută a suferit un accident vascular şi pentru că nu are asigurare medicală a fost trimisă acasă, deşi este imobilizată la pat, iar familia nu poate să îi asigure tratamentul necesar.

Medicii aproape că îi îndeplinesc doleanţa femeii de a nu mai trăi, însă într-un mod crunt: o trimit să moară acasă. Ieri, Ileana Ciucur a fost trimisă cu ambulanţa la locuinţa fratelui ei din Preajba, acolo unde stă. Culmea este că doctorul care se ocupa de ea spune că femeia este bine. „O externăm pentru că este bine, nu pentru că nu are asigurare medicală. Este imobilizată la pat şi are nevoie de tratament la domiciliu. În aceste condiţii nu o mai putem ţine, spitalul nu este azil de bătrâni”, este declaraţia şocantă a medicului neurolog, Carmen Popescu. Aceasta sugerează că un pacient cu accident vascular stă doar trei zile în spital. 

Familia nu vorbeşte de frica medicilor

Fratele femeii spune că nu i se pare normal ce se întâmplă, dar nu are ce face, nu vrea să se pună rău cu medicii. ”Asta e, nu am ce să fac, nu vreau să rezolv acest caz cu forţa, nu vreau să supăr pe nimeni. Dacă aşa e legea ce să fac? O iau acasă şi mă voi chinui ca de atâţia ani. Din salariul meu de 700 de lei, nu am cum să îi cumpăr medicamente. Trăim trei persoane din banii ăştia”, a declarat Ion Ciucur, fratele femeii. Acesta a fost şi motivul pentru care înaintea sărbătorilor Ileana Ciucur cerea să fie eutanasiată, spunea că nu mai suportă să fie o povară pentru fratele ei.

După ce femeia a cerut să fie eutanasiată, reprezentanţi ai Direcţiei de Protecţie Socială au făcut o anchetă la domiciliu şi au promis familiei că va primi un ajutor de 125 de lei pe lună. Au rămas însă numai vorbele, deoarece banii nu au mai fost acordaţi nici până acum. Cei care au făcut ancheta şi au promis în faţa presei că o vor ajuta pe femeie, acum spun că nu îndeplineşte condiţiile. „Doamna nu îndeplineşte condiţiile să primească ajutor, deoarece are teren agricol”, spune Alina Toader, director adjunct al Direcţiei de Ajutor Social.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: