Daviţoiu: Ancheta DNA va afecta preţul acţiunilor CEO la listare

Nicolae Daviţoiu este convins că Fondul Proprietatea va cumpăra la un preţ de nimic pachetul de 15% din acţiunile Complexului Energetic Oltenia, date fiind scandalurile din ultima perioadă. Daviţoiu spune că este greu de crezut că nu erau implicaţi membri importanţi ai directoratului CEO în afacerea de circa 100 de milioane de euro în care şpaga era de 3 milioane de euro. Acestuia i se pare dubios şi furtul de fier vechi de la Cariera Pinoasa.

Rep.: Ce părere aveţi despre scandalurile în care este implicat Complexul Energetic Oltenia în ultima perioadă?

N.D.: CEO şi-a scos la atac trompetele pentru a acoperi ancheta DNA legată de transportul de cărbune. Dubios este că licitaţia era pe un contract de 3 ani, în condiţiile în care până acum toate licitaţiile pe care le făcea CEO le făcea pe un an de zile, apoi le prelungea sau le scotea din nou la licitaţie. Nu cred că s-a mai dat vreodată transportul cărbunelui pe mai mult de un an. Aţi văzut, şi şpaga era împărţită anual, adică un milion pe fiecare an. Este greu de crezut că nu erau implicaţi şi membri importanţi ai directoratului CEO pentru că era o sumă destul de frumuşică pe care conducătorii din momentul de faţă al CEO nu cred că au tratat-o cu indiferenţă.

Rep.: Cum credeţi că stau lucrurile în cazul furtului de cărbune de la Cariera Pinoasa?

N.D.: După părerea mea, acel furt de fier vechi de la Cariera Pinoasa are implicaţii mult mai mari decât amărâţii care au fost arestaţi. E greu să furi fierul cu tirul dintr-o societate a statului şi vinovaţi să fie doar paznicul şi vreun amărât de acolo din Carieră. După părerea mea, implicaţiile sunt mult mai mari. E greu de crezut că membrii directoratului nu ştiau ce se întâmplă.

Rep.: Ce efecte credeţi că va avea ancheta DNA?

N.D.: Cred că organele legii vor scoate la iveală pe adevăraţii făptaşi care stăteau în spatele acestui furt de cărbune şi ai trucării licitaţiei, însă ancheta DNA este o pată pe obrazul CEO care peste vreo 3-4 luni urmează să fie listat pe bursa de valori de la Bucureşti. Este o minciună ceea ce se spune că licitaţia pentru vânzarea acelui pachet minoritar de acţiuni a fost amânată. Nu a fost amânată ci se va ţine în luna iunie, această listare va avea loc în aceeaşi lună cu Hidroelectrica. Va fi afectat şi afectat şi preţul acţiunilor la această listare, iar principalul beneficiar va fi Fondul Proprietatea care va putea să cumpere cele 15% din acţiuni şi va fi acţionar semnificativ al CEO, urmând să decidă politica economică şi socială a companiei.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: