Daviţoiu: Iriza vorbeşte? Păi acum trei luni îl lăuda pe Boza!

Senatorul de Gorj, Scarlat Iriza, susţine că este supus la presiuni după ce a cerut ministrului Energiei să îl demită pe Sorin Boza de la conducerea Complexului Energetic Oltenia. Iriza l-a interpelat pe ministrul Anton Anton, pornind de la un raport al Corpului de Control care a constatat prejudicii uriaşe la CEO, raport despre care conducerea companiei a susţinut că nu există.

Demersul lui Iriza nu a fost luat în serios de alţi politicieni, care îi reproşează că a fost până acum câteva săptămâni cel mai mare susţinător al lui Boza, iar acum s-a răzgândit. Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Gorj, Nicolae Daviţoiu, spune că parlamentarii puterii au stat la chefuri cu Boza, iar acum îl critică. „Iriza vorbeşte? Păi acum trei luni îl lăuda pe Boza. Spunea că este cel mai bun manager. I-a minţit cu angajările. Le-a promis pe la chermeze că le angajează 10 şi a rezolvat doar 5. Astea sunt probleme lor”, a spus Daviţoiu la Interviurile Infinit FM.

La rândul lui, preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a spus că nu poate lua în serios interpelarea lui Iriza. „Nici măcar ăia care voiau să îl laude pe Boza nu mai aveau loc de Iriza. Asta e, dacă pretinzi că eşti om serios, nu iei în calcul astfel de personaje”, a spus Vîlceanu.

Iriza susţine însă că politicienii care îl critică au interese. „Constat cu surprindere că unii lideri politici critică demersul meu responsabil şi firesc de a-l interpela pe ministrul Energiei. Unii o fac pentru a-şi conserva afacerile pe care continuă să le deruleze, acum prin interpuşi, cu CEO, alţii o fac pentru a câştiga bunăvoinţa actualei conduceri a CEO, tot în perspectiva satisfacerii unor interese financiare şi de afaceri”, a spus Iriza. Senatorul spune că, după ce un raport al Corpului de control a făcut referire la un posibil prejudiciu de 40 de milioane de euro, politicienii au două variante: să tacă şi să ţină gunoiul sub preş sau să ceară restabilirea legalităţii şi oprirea derapajelor manageriale.

„Toţi parlamentarii de Gorj şi toţi liderii politici ar trebui să fie interesaţi de însănătoşirea Complexului Energetic Oltenia, şi ca această companie să fie condusă de manageri integri şi nevulnerabili în faţa Ministerului Energiei şi a unor grupuri politico-economice”, spune Iriza, adăugând că va continua demersul lui în ciuda presiunilor la care este supus.

Vizualizări: 709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: