De ce a intrat Pandurii în faliment având bani în cont

Fost președinte al echipei de tradiție a Gorjului, Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a vorbit recent despre dispariția clubului Pandurii Târgu Jiu. ”Faliment, dar cu resurse financiare în cont! Cred că e primul caz în România”, a spus fostul oficial al clubului.

Anul 2022 a șters de pe harta fotbalului românesc una dintre echipele de tradiție ale primei ligi, Pandurii Târgu Jiu. Fostă vicecampioană, Pandurii a intrat în faliment în 2022 deși situația e una paradoxală, clubul avea bani în conturi.

Marin Condescu, fost președinte și principalul creditor al gorjenilor, a vorbit pentru sport.ro despre situația în care a ajuns clubul la care au evoluat jucători precum Vlad Chiricheș, Paul Anton, Dan Nistor, Mihai Pintilii sau Alexandru Maxim. Întrebat cum a ajuns Pandurii Târgu Jiu, un club de tradiție, în această situație, Condescu a explicat paradoxul situației în care s-a aflat Pandurii, deși clubul avea bani în cont: „Marea nenorocire care s-a întâmplat în toamnă a fost că s-a împlinit termenul legal al insolvenței, de cinci ani de zile. Cred că este primul caz în România când un club este declarat în faliment, dar are resursele financiare în cont ca să-și achite toate obligațiile prevăzute în planul de reorganizare. Judecătorul a hotărât că s-a împlinit termenul, nu a mai contat că poate să-și revină din punct de vedere financiar. N-a mai fost timp. Judecătorul a considerat că falimentul este decizia legală. Noi sperăm să achităm obligațiile celor care până în 2016 au fost amăgiți, păcăliți, nu mai contează cum. Sunt înscriși la masa credală”.

Pandurii a jucat în grupele Europa League în sezonul 2012-2013, cea mai mare performanță a clubului pe plan european. Pandurii a început atunci din al doilea tur preliminar și a trecut de echipe precum Levadia Tallinn (0-0, 4-0), Hapoel Tel Aviv (1-1, 2-1) și Braga (0-1, 2-0).

Vizualizări: 2,936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: