De ce iubim Craiova, azi mai mult ca oricând

Astăzi e zi mare. Astăzi se joacă ultimul meci pe Ion Oblemenco. Universitatea Craiova întâlneşte Steaua. Aş trece rapid peste discuţia cu ”vai, dar asta nu e Universitatea Craiova” cu o declaraţie a team manager-ului echipei, Silvian Cristescu: ”Faptul că aceasta este Universitatea Craiova nu poate fi o părere a cuiva. Reprezentăm Clubul Sportiv Universitatea Craiova, instituţia publică, înfiinţată în 1948, avem 90% dintre oamenii care au creat această legendă în club, avem o hârtie de la Senatul Universităţii din Craiova care ne recunoaşte drept continuatoare a marii echipe din anii '80, avem cel mai mare număr de spectatori la meciurile acasă şi toate drepturile de folosire a numelui şi a stemei. Nu mai întrebaţi, deci. E ca şi când aşi întreba pe cineva cine e preşedintele României şi el ar răspunde că e Ponta, pentru că el cu Ponta a votat. Nu contează ce opţiune politică sau personală ai. Preşedintele României este Iohannis, iar Universitatea Craiova joacă astăzi cu Steaua.”

Ultima zi pe marele stadion Oblemenco nu poate fi pierdută pentru certuri pe dosare, acte, legalităţi şi palmaresuri. Aproape că nici nu mai contează cine joacă atâta timp cât pe stadion vor fi 25.000 de oameni, printre care şi toţi componenţii Craiovei Maxima. Cine dacă nu ei sunt deţinătorii adevăratului palmares? Cine dacă nu publicul plătitor stabileşte legitimitatea unei echipe?

Mâine nu e nici un sfârşit de fapt. Precum în cântecul lui Pittiş, sfârşitul e doar un început pentru stadionul care va reveni în 2 ani în noua sa calitate de cel mai frumos şi mai modern din România. ştiu, îl face PSD-ul. Foarte bine că-l face!

Cât despre echipă, mă uit ce se întâmplă la Pandurii, dar şi la Cluj, Ploieşti, Dinamo, Rapid, chiar la Giurgiu, şi vă zic ceva de ţinut minte: iubiţi Craiova, pentru că în câţiva ani va fi nu doar singura care va mai ţine steagul sus pentru Oltenia, ci poate chiar singura care va ţine steagul sus pentru toată România.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: