De ce nu demisionează Ciobotărică?

Doi din cei cinci membri ai Directoratului Complexului Energetic Oltenia sunt trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, dar încă nu au demisionat şi nici nu au fost demişi. Este vorba de Laurenţiu Ciobotărică, rămas director al Diviziei Financiare după ce instanţa i-a interzis să mai exercite atribuţiile de Director General, şi Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere. Sunt de altfel singurii membri din Directorat selectaţi pe ordonanţa 109, privind guvernarea corporativă.
Personal, cred că dosarul penal care l-a vizat pe Ciobotărică, ceilalţi fiind victime colaterale, este o făcătură. O făcătură a unei mafii locale, care de 20 de ani încoace şi-a format butoane în tot felul de instituţii ale statului, inclusiv în parchete şi justiţie. Dar, câtă vreme asta este doar o părere şi nu un fapt dovedit, trebuie să ne raportăm la realitate. Iar realitatea este că doi membri ai Directoratului Complexului Energetic Oltenia sunt trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, ceea ce îi face incompatibili cu funcţia.
Sigur că Ciobotărică a fost un director mai bun decât Ciurel. Sigur că Ciurel a făcut o mie de nenorociri pe care procurorii şi poliţiştii le-au muşamalizat. Dar asta nu înseamnă că soluţia corectă este să rămână Ciobotărică în funcţie. Soluţia pe care acţionarii CE Oltenia trebuie să o găsească este aducerea unui director mai bun decât Ciobotărică, care să fie informat eventual de la început că va avea de-a face cu o mafie foarte puternică. Ciobotărică trebuie să demisioneze sau să fie demis şi va avea tot timpul să-şi demonstreze valoarea dacă va scăpa cu bine de dosarul în care a fost trimis în judecată. Complexul Energetic Oltenia este oricum într-o situaţie dificilă financiar şi nu numai şi nu are nevoie de o vulnerabilitate în plus.

Vizualizări: 738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: