De ce nu vorbeşte Ciurel

Ciurel are oarecum dreptate când spune că alţii sunt vinovaţi de situaţia dramatică în care a ajuns Complexul Energetic Oltenia. Managerul privat al companiei zice bine când spune că în ultimii 20 de ani nu a mai fost un aşa haos pe piaţa din energie. Minte când spune că nu Ponta e de vină, că nu PSD e de vină, de parcă instituţiile astea din Energie nu sunt conduse tot politic. Aaa, că băieţii deştepţi sunt lăsaţi să îşi facă jocurile pentru că plătesc cotizaţie unde trebuie şi atunci politicienii nu mai pot interveni, e şi asta adevărat. Ciurel nu poate spune adevărul până la capăt, pentru că în acest mare adevăr este şi faptul că el a fost numit politic la conducerea CE Oltenia, nu pe bază de competenţă.

Cu un management condus după mintea şi priceperea lui Ion Călinoiu de la PSD, cu o piaţă de energie pe care premierul Victor Ponta nu o poate înţelege, Complexul Energetic Oltenia a ajuns pe fundul prăpastiei. Mult nu mai poate fi ascunsă dimensiunea dezastrului. Băncile ameninţă că nu mai dau credite, BERD a anulat contractul de împrumut, societatea va intra iar pe pierdere de îndată de va cumpăra certificatele de carbon. Ciurel spune că în decembrie energia termo va ajunge la finalul vieţii. Dă vina pe un context european, deloc simplu, dar care în niciun caz nu se face vinovat pentru efectele celui mai prost management din istoria termo-energetică a Gorjului.

Mitingul de ieri al minerilor şi energeticienilor a avut ieri drept cerinţe unele majorări de venituri, care ar fi permise de situaţia economico-financiară a companiei. Poate, dacă priveşti o singură rubrică din buget, poţi să crezi că mai e loc de o creştere a veniturilor. Dacă priveşti situaţia în ansamblu, realitatea este că societatea trebuie să facă noi reduceri ca să reziste. Reduceri de personal, reduceri de salarii, reduceri de capacităţi. Complexul Energetic Oltenia nu va rezista pe piaţă fără restructurare, dar nu mai puţin adevărat este că procesul trebuie să înceapă cu demiterea echipei lui Laurenţiu Ciurel.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: