De la 1 mai, camere web în clasele din şcolile gorjene

DirectoriitrebuiesepregăteascăcucameredesupravegherepentruevaluareanaţionalăaelevilordeclasaaVIII-a.InspectoratulȘcolarJudețean(ISJ)GorjatrimisadreseîntoateunităţiledeînvăţământdinGorjprincarei-aînștiințatpedirectoripânăpe1maitrebuieraportezececamerevideoauîndotarepentruexamenuldiniunie.Paradoxulesteîntimpceînuneleşcolitoaletelesemaiaflăîncăînfundulcurţiişiînanul2012,eleviivorfimonitorizaţicucamerevideo.

Pentru a evita frauda elevii care se află acum în clasa a VIII-a vor fi monitorizaţi cu camere web la evaluarea naţională.”Evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va desfăşura în acest an şcolar după aceeaşi metodologie după care s-a organizat acest examen şi în anul şcolar precedent. Singura noutate este că la nivelul fiecărei şcoli se va asigura dotarea cu camere de supraveghere video în sălile în care se desfăşoară probele. Acest lucru a fost aprobat prin Ordin de Ministru”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Gorj. Directorii trebuie să se pregătească cu camere până la 1 mai. Modul în care vor fi achiziţionate depinde de aceştia. Camerele pot fi împrumutate sau cumpărate.”Toi directorii ştiu acest lucru, iar eu le-am trimis un mail prin care să le reamintesc faptul că până la 1 mai trebuie să trimită stadiul procurării şi montării acestor camere de supraveghere. Consider că este bine să se monteze aceste camere pentru că se constatase o diferenţă pre amare între rezultatele obţinute la evaluarea naţională şi rezultatele obţinute în primul an de liceu”, mai menţionează Gheorghe Mitescu. Prin montarea acestor camere examenul va fi unul corect. ”Va fi un rezultat corect şi drumul pe care îl va alege copilul va fi unul corect”, mai spune Gheorghe Mitescu. Dotarea sălilor de clasă cu camere web este obligatorie. ”Dorim exigenţă maximă. Este obligatoriu ca fiecare unitate de învăţământ în care se desfăşoară evaluarea naţională să doteze sălile de clasă cu camere video”, susţine inspectorul Mitescu.

CALENDAR

Potrivit calendarului, cursurile se vor încheia pe 15 iunie, iar în perioada 18-20 iunie va avea loc înscrierea pentru evaluarea naţională. Prima probă, la limba și literatura română, va avea loc pe 25 iunie, iar la matematică pe 27 iunie. Rezultatele se vor afișa pe 29 iunie, zi în care se vor putea depune şi contestaţiile. Rezultatelor finale, după depunerea contestaţiilor, se vor afişa pe 2 iulie 2012.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: