De la ruși vine ploaia

Chiar nu mi se pare că ar fi fost mare lucru. Un gest de curtoazie obișnuit pentru ceea ce, în fond, a fost un aliat (sau, mă rog, tătuc, spuneți-i cum vreți) de nădejde: să-l lase pe amărâtul ăla de Rogozin să meargă cu avionul pe scurtătură, prin spațiul aerian românesc. Avea treabă urgentă în Chișinău, trebuia să îl cucerească sau ceva de genul ăsta, și noi l-am întârziat mult că s-a dus, săracul, prin Bulgaria. El ne-a rugat, dar Ponta și Corlățean nu și nu, ei batman, batman, pe aici nu se trece, cutare. Apoi, viceprimministrul Rusiei, altfel un tip distrat și distractiv și cu dese patinaje, a rostit așa, pe jumătate supărat, pe jumătate furios: ”data viitoare o să mă întorc în spațiul aerian românesc cu un TU-160”. Pentru cine crede că Rogozin a vrut să spună că vine cu un avion de păpuși, să știți că TU-160 este un bombardier supersonic fabulos, mândria flotei aeriene rusești. Acum, desigur, Rogozin trece drept un Vadim în politica externă, un fel de bufon al regelui Putin care îl distrează nu doar pe marele țar, ci și pe invitați, când face întâlniri la nivel înalt.

Și taman pe ăsta nebunul l-am supărat noi. Cum a ajuns acasă, deci, Rogozin a făcut o declarație amenințătoare (ceva în genul: ”lasă că vedeți voi!”) și atunci a început. De unde toți meteorologii se jeliseră pentru vara secetoasă care va avea loc, ploile au început la scurtă vreme după mini-scandalul cu Rogozin și țin de atunci. Culturile s-au dus dracului de prea multă ploaie, nu de prea multă secetă, iar Rogozin jubilează din spatele... Din spatele unui calculator pe care se joacă el, trimițând formațiuni noroase înspre România. Când nu are ce face, pac, dă un click și se adună norii peste Oltenia, Moldova sau București. Teoria conspirației? Poate. Dar să știți că nu-i complicat deloc să o faci, zice fizica.

Inventate de americani și perfecționat de ruși, tehnicile de modificare a mediului reprezintă arma tăcută a războiului perfect. Foarte pe scurt, în fișa acestor aparate folosite de ruși și de americani deopotrivă, scrie clar: ”constrâng capacitățile adversarului prin provocarea de inundații, uragane, secete și cutremure”. Dar asta a fost în Vietnam, ăhăăă! Americanii sunt deja mult mai departe: proiectul HAARP (Programul de Cercetare Aurorală de Înaltă Frecvență) este o adevărată armă de distrugere în masă, acționând din afara atmosferei și fiind capabil să distrugă sisteme agricole și ecologice de oriunde în lume. Prin urmare, stimați politicieni cu două perechi de *****, data viitoare când refuzați accesul în spațiul vostru aerian al unui înalt oficial, asigurați-vă că nu e omul care aduce ploaia.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: