Debut catastrofal pentru Pandurii în retur

Pandurii Târgu Jiu – Astra Ploieşti 0-2 (0-0)

Stadion “Municipal”, spectatori: 4000

Au înscris:  Diego (min. 69), Paulinho (min. 84)

Pandurii Târgu Jiu: Stanca –  Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso (min. 79 Orac) –  Lazic, Păcurar, Nalaţi, Vranjes (min. 51 Grecu) – Kamara (min. 65 Tilincă), Stromajer. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Astra Ploieşti: Miron– Mihalache, Oprsal, Mendez, Kruchoswki – Strătilă (min. 75 Paulinho), Gh. Vasile, Takayuki, A. Stan  – Diego (min. 85 Rohat), L. Ganea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cratonaşe galbene: Rusu, Stromajer, Tilincă, Pacurar / Mihalache, Kruchowski, Mendez

Arbitri: Robert Dumitru – Bogdan Velicu, Radu Ghinguleac.

 

 

Panduri au debutat aseară în retur cu un eşec dureros pentru echipa lui Liviu Ciobotariu. Oaspeţii de la Astra s-au impus cu scorul de 2-0 după ce gorjenii au ratat mai multe ocazii de deschidere a scorului în prima repriză. Şi după pauza de iarnă Pandurii rămân campioni ai ratărilor după cum au dovedit şi la acest meci Stromajer, Kamara sau Cardoso. Partea a doua a meciului a fost una slabă pentru echipa din Târgu Jiu care nici nu a mai contat în joc, neavând nici o fază periculoasă la poarta adversă.

 

 

Cu doi dintre noii transferaţi în primul unsprezece, Kamara şi Vranjes, Pandurii au părut să aibă iniţiativa la acest meci cele mai bune ocazii de poartă aparţinându-le în primele minute de joc. Păcurar a trimis puţin alături de poartă după trei minute de joc după Astra a avut o ocazie similară prin Diego care a pătruns periculos în careu. Kamara şi Vranjes au semnat şi ei o dublă ratare în minutul 17 urmaţi de Nalaţi un minut mai târziu. Stromajer a avut ca de obicei ratarea meciului trimiţând de la câţiva metri puţin peste poarta goală. Stanca a avut pentru prima dată de lucru după 25 de minute de joc când a scos în corner un şut al lui Mihalache. În minutul 30 Kamara a ratat din nou din centrarea lui Lazic, cel mai bun jucător al primei reprize la Pandurii. Cardoso l-a imitat şi el câteva minute mai târziu şi, după o centrare a aceluiaşi Lazic, a trimis cu capul peste poartă. Partea a doua a meciului a aparţinut oaspeţilor care l-au avut pe Liviu Ganea cel mai bun jucător de pe teren, acesta încercându-şi şutul în minutul 58. Strătilă s-a arătat periculos în minutul 65 când l-a încercat pe Stanca pentru ca zece minute mai târziu un şut al său să lovească bara. Balonul revenit pe teren din bară a fost trimis în poartă de Diego şi Astra a preluat conducerea spre disperarea celor 4000 de suporteri prezenţi în tribune, aceştia cerând din acel minut demisia antrenorului. Cu şase minute înainte de final Astra şi-a mărit avantajul prin golul lui Paulinho iar Pandurii au semnat astfel un prim eşec pe teren propriu în acest retur intrând serios în luptă pentru evitarea retrogradării.

 

Napoli se aştepta la un meci mai dificil

 

Antrenorul celor de la Astra, Nicolo Napoli, şi-a felicitat elevii pentru meciul bun cu Pandurii declarându-se mulţumit de rezultatul obţinut totuşi destul de uşor. ”Am jucat contra Pandurilor, o concurentă directă pentru noi în lupta pentru evitarea retrogradării. E un rezultat just şi foarte bun cu o echipă cu care ne batem la retrogradare deci ne bucură această primă victorie a noastră în deplasare. Mă aşteptam la o replică mai bună din partea celor de la Pandurii dar e abia debutul returului şi poate e normal să înceapă mai greu. Era un meci important şi pentru noi şi pentru ei în egală măsură dar din păcate pentru ei azi am fost şi noi pe teren şi cred că am meritat victoria. Nu se poate spune că a fost un meci uşor pentru noi, dar poate ne aşteptam să fie ceva mai greu mai ales din cauza terenului destul de greu. Poate că a fost mai greu în prima repriză dar în repriza a doua a fost mai uşor şi am şi înscris.”

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: