Debut pentru baschetbaliştii de la CSM în Liga Națională

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu vor debuta sâmbătă în grupa B a Ligii Naţionale. Jucătorii echipei din Târgu Jiu s-au deplasat vineri spre Harghita unde sâmbătă, cu începere de la ora 17:00 vor juca cu CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Înscrisă de Federaţia Română de Baschet direct în Liga Naţională, grupa valorică B, echipa masculină de baschet a CSM Târgu Jiu va debuta în acest week-end şi în campionat, după ce în ultima săptămână a avut programate două meciuri în Cupa României. Debutul are loc în judeţul Harghita, unde Claudiu Alionescu şi echipa au plecat deja de vineri, meciul cu CSM VSKC Miercurea Ciuc fiind programat cu începere de la ora 17:00.

Jucătorii lui Claudiu Alionescu au avut parte de două meciuri bune de pregătire în Cupa României cu CSM Focşani, primul pierdut în deplasare şi al doilea câştigat acasă dar numai la o diferenţă de 5 puncte care nu a permis şi calificarea mai departe a echipei gorjene.

Acum gorjenii încep campionatul cu un meci în deplasare, la Miercurea Ciuc, pe terenul unei echipe care a fost de asemenea eliminată din Cupa României în această săptămână.  Pentru baschetbaliştii de la CSM acesta nu este primul  meci contra  celor de la Miercurea Ciuc, formaţie cu care s-au mai întâlnit în perioada de pregătire, la Cupa Mediaș, când CSM Târgu Jiu s-a impus cu 78-73. “Miercurea Ciuc are o echipă bună, știm ce joacă. Noi i-am învins în turneul de la Mediaș și mergem acolo să câștigăm” , a spus antrenorul Claudiu Alionescu optimist înaintea debutului oficial în campionatul  Ligii Naţionale, Grupa valorică B, acolo unde gorjenii vor evolua alături de CSO Voluntari, CSM Galați, CSM Mediaș, Athletic Constanța, CSM Miercurea Ciuc, CSM Sighetu Marmației și CSM Focșani. În această primă fază a competiţiei grupa valorică A are în componeneță echipele CSM CSU Oradea, BC CSU Sibiu, U-BT Cluj-Napoca, SCM U Craiova, BCM U FC Argeș Pitești, SCM Poli Timișoara, Steaua București şi Dinamo București.

Faza a doua  a ligii Naţionale va cuprinde trei grupe valorice: Grupa Roșie (locurile 1-6), Grupa Galbenă (locurile 7-12), respectiv Grupa Albastră (locurile 13-16) şi va începe pe  25 ianuarie, după meciurile tur-retur din prima  fază a competiţiei şi cele din Cupa României.

Program etapa I, Grupa Valorică B

CSM Mediaș – CSM 2007 Focșani

CSM VSKC Miercurea Ciuc – CSM Târgu Jiu

CSM Sighetu Marmației – CSM Galați

CSO Voluntari – ABC Athletic Constanța

Vizualizări: 654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: