Decebal Sulea: Se urmăreşte vânzarea

Liderii de sindicat din cadrul companiei Hidroelectrica au rămas consternați atunci când au văzut că societatea a cerut vineri intrarea în insolvență. Liderul Hidrosind, Decebal Sulea, a declarat ieri că la nivel de unitate se pregătesc acțiuni de protest îndemnând totuși salariații să-și păstreze calmul și să aștepte un răspuns din partea premierului Victor Ponta. Cea mai mare supărare a sindicaliștilor este legată de această secretomanie care a pus stăpânire pe conducerea companiei în condițiile în care cel care a înaintat cererea de insolvență este Consiliul de Administrație al Hidroelectrica.

Compania Hidroelectrica stă în acest moment pe un butoi de pulbere după ce Consiliul de Administrație a decis, fără a consulta sindicatele, să ceară insolvența celui mai mare producător de energie electrică din România. Sindicaliștii amenință cu proteste în forță dacă nimeni nu deslușește acest mister. ”Sunt consternat de apariția acestei cereri din partea Hidroelectrica. Consiliul de Administrație nu a anunțat pe nimeni, de fapt s-a eschivat până și directorul general. Cel mai tare mă deranjează că duminica care a trecut am purtat patru ore o discuție cu președintele Consiliului de Administrație, cu domnul Vulpescu, și a ținut secret, nu mi-a precizat ce intenții are”, a declarat Decebal Sulea, președinte Hidrosind.

Sindicaliștii spun că au informat deja oamenii cu privire la acțiunile pe care vor să le întreprindă în perioada imediat următoare. În plan se află și o întâlnire cu premierul Victor Ponta. ”Am dat deja două comunicate în sensul că la ora actuală ei trebuie să-și vadă în continuare de problemele de serviciu. În schimb, o să pregătim niște acțiuni în forță chiar, vom trece direct la grevă dacă este cazul. Am cerut o întrevedere cu premierul iar astăzi dat fiind că e termen în instanță, o să intervenim în acest proces”, a precizat Decebal Sulea.

ILEGALITATE

Sindicaliștii din Hidroelectrica spun că ședința de Consiliu de Administrație în care s-a hotărât această trecere în insolvență este ilegală dat fiind că regulamentul de convocare nu s-a respectat. ”Dacă era ceva normal trebuia publicat, trebuie transparență dar am impresia că acea ședință de consiliu în care s-a luat hotărârea este ilegală din punct de vedere al regulamentului. Regulamentul de convocare și toată procedura nu s-a respectat”, a adăugat Decebal Sulea.

PRIVATIZARE

Un singur interes îl văd sindicaliștii în această insolvență, vânzarea de active și implicit privatizarea câtorva hidrocentrale. ”Eu am impresia că se urmărește cu totul altceva și anume vânzarea de active. Sunt oameni cu bani care doresc să cumpere și nu pot să o cumpere așa întreagă dar așa într-o situație de insolvență poate să cumpere active și să spună domne Hidroelectrica este datoare la mine și vreau câteva hidrocentrale până în 20 de Megawatti că tot se vehicula vânzarea de active”, a precizat Decebal Sulea președinte Hidrosind. 

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: