DECIZIE: Negocierea CCM, în comisie restrânsă

Discuţiile pentru contractul colectiv de muncă din Complexul Energetic Oltenia (CEO) vor fi reluate pe 3 ianuarie 2013, de o comisie restrânsă, a declarat, ieri, Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME). Acesta a mai spus că negocierile cu comisia de negociere vor începe pe 7 sau 8 ianuarie.

Negocierile pentru CCM au fost întrerupte până pe data de 8 ianuarie, însă sindicaliştii şi administraţia au fost de acord cu formarea unei comisii restrânse care să continue negocierile, chiar şi de sărbători. Din această comisie fac parte câţiva lideri de sindicat din sectorul minier şi energetic şi directorul economic al companiei, Daniel Pităroiu. „Trebuie să găsim soluţii pentru armonizarea drepturilor oamenilor“, a declarat Marin Golea acum câteva zile.

Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte Federaţia Naţională Mine Energie, a declarat că a fost o întâlnire informală cu administraţia, dar la care nu s-a discutat ceva concret. „A fost o întâlnire scurtă, informală, la care s-au prezentat nişte date pe care le mai prezentaseră în prealabil. A rămas să se întâlnească această comisie restrânsă pe 3 ianuarie şi în comisia de negociere pe 7-8 ianuarie“, a declarat acesta. 

Răuţ denunţă „minciuni“

Directorul de la Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Ion Răuţ, a declarat că discuţiile pentru un contract de muncă în cadrul companiei vor fi finalizate în jurul datei de 15 ianuarie, când va fi semnat şi documentul. Interesant este că acesta a declarat că în timpul acestor negocieri a întâmpinat atât lipsă de cunoaştere, cât şi minciuni, Răuţ dezminţind declaraţiilor liderilor de sindicat ce dau vina pe administraţie pentru impasul în care se află. „Am parcurs câteva etape în negocierea noului contract şi suntem în situaţia de a prelungi de comun acord, până când vom reuşi să-l finalizăm. Apreciez că pe 15 ianuarie 2013 vom avea aproape toţi paşii realizaţi. Vreau să spun că ele (n.red- negocierile) combină pe de o parte necunoaştere şi uneori chiar mai grav decât atât, minciuna. Nu sunt eu în măsură, nici nu intenţionăm atitudinile uneia sau alteia dintre părţi, ci aspectele concrete ale negocierilor“, a spus Răuţ la Radio Târgu Jiu.

TERMEN

Termenul de finalizare a acestor negocieri fusese stabilit 22 decembrie, însă discuţiile s-au tergiversat şi pentru că bugetul prezentat de administraţia CEO indica pierderi salariale majore pentru salariaţi, lucru pe care sindicaliştii nu l-au acceptat.  

Vizualizări: 344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: