Deficit de examinatori la permise

Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Gorj se confruntă cu un deficit de examinatori, asta după ce s-au modificat prevederile legislative care permit candidaţilor respinşi la proba practică să se reprogrameze la un interval de 16 zile. Conducerea instituţiei a demarat deja procedurile pentru a se suplimenta numărul examinatorilor până la sfârşitul acestui an.

Cei patru examinatori de la Serviciului de Permise sunt nevoiţi să examineze zilnic câte 14-15 candidaţi, la proba practică. Munca acestora s-a îngreunat, mai ales din cauză că legea permite reexaminarea celor respinşi la un interval scurt de timp. „Este o problemă care trenează de ceva timp, problema examinatorilor. Facem eforturi susţinute pentru a ne desfăşura activitatea în bune condiţii. Avem doar 4 examinatori, iar fiecare dintre ei examinează zilnic câte 14-15 candidaţi. Este foarte greu, în mod normal ar trebui să examineze cel mult 10-11 candidaţi/zi. După orele 14.00 intervine chiar oboseala”, a declarat Ştefan Ţacu, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Gorj.
Potrivit conducerii instituţiei, în ultima perioadă se observă o creştere a solicitărilor pentru obţinerea permiselor auto la categoriile C, CE şi D. „În ceea ce priveşte solicitările pentru obţinerea permiselor de conducere categoria B se păstrează cam acelaşi număr din anii anteriori. Se observă însă o creştere în rândul persoanelor care solicită permise de conducere categoriile C, CE şi D. Având în vedere modificările legislative, cu privire la faptul că sala este valabilă un an, iar candidaţii care pică la proba practică au posibilitatea să se reprogrameze din 16 în 16 zile, ne-ar mai trebui încă 3 sau 4 examinatori”, a mai precizat Ştefan Ţacu.

Vizualizări: 463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: