Demersuri pentru anveloparea primelor blocuri din Ţicleni

Cetățenii care locuiesc în cele două blocuri din Țicleni, ridicate înainte de anii '90, vor beneficia în curând de mai bune condiții de trai. Autorităţile locale se zbat în această perioadă să obțină finanțare din fonduri europene pentru anveloparea acestor blocuri. Primarul Constantin Radu spune că sunt premise ca lucrările la fațadele blocurilor să înceapă în primăvara anului viitor.

Cele două blocuri de locuințe sunt situate pe strada Petroliștilor din orașul Țicleni și pentru că erau cele mai vechi din oraș autoritățile locale s-au gândit să le dea un nou aspect, dar și creeze condiții mai bune pentru locatarii acestora. De altfel, pentru blocurile mai noi, construite după 1990, nu se pot accesa fonduri pentru anvelopare, spune primarul orașului Țicleni, Radu Constantin. "Miercuri merg la Craiova pentru a depune proiectul de anvelopare a blocurilor. Până acum doar municipiile au beneficiat de astfel de proiecte. Am făcut pentru două blocuri care au fost realizate până în '90. Este vorba de blocul nr.5 și blocul nr.40. Avem studiul de fezabilitate și toate avizele. În oraș sunt în total cinci blocuri", a declarat Constantin Radu, primarul orașului Țicleni.     

Beneficii pentru 70 de familii

Un procent de 60% din costurile de anvelopare a celor două blocuri vor fi suportate din fonduri europene, 15% va fi participarea primăriei Țicleni iar diferenţa de 25% va fi suportată de către locatarii celor două blocuri.

Blocurile sunt structurate pe mai multe scări. Astfel, vor beneficia de mai bune condiții un număr de aproximativ 70 de familii. Autoritățile locale încearcă să obțină finanțare prin Programul Operațional Regional (POR), Axa Prioritară 3.1- Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor. Primarul din Țicleni este optimist și crede că va obține finanțarea necesară astfel încât să demareze și lucrările la blocuri în cel mai scurt timp. "Sperăm să aprobe finanțarea ca să putem să demarăm lucrările în primăvară", a mai spus primarul Constantin Radu. 

Galerie foto




Vizualizări: 441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: