Bani de afaceri pentru petroliştii din Ţicleni

Petroliştii disponibilizaţi din Ţicleni vor avea posibilitatea să-şi deschidă propria afacere. Potrivit autorităţilor locale, societatea Expert Petroleum va pune la dispoziţia disponibilizaţilor un fond de circa 5000 de euro pentru fiecare persoană care doreşte să-şi deschidă o afacere de familie. Beneficiarii vor restitui banii, fără dobândă, atunci când afacerea va deveni rentabilă.

Autorităţile locale de la Ţicleni spun că nu au putut împiedica disponibilizările, deşi au purtat nenumărate discuţii cu reprezentanţii societăţii. „După cum se ştie, Expert Petroleum a venit cu nişte gânduri mai deosebite. Prima dată cu reduceri, de la 302 persoane s-a ajuns la 200 şi ceva de persoane. Eu am luptat cât am putut, am avut nenumărate discuţii cu conducerea acestei societăţi, dar putere prea mare nu am. Am înţeles că au înaintat documentaţia la structurile de stat”, a declarat Radu Constantin, primarul de la Ţicleni.
Vestea bună este că disponibilizaţii vor putea să-şi deschidă propria afacere cu bani de la Expert Petroleum. „La disponibilizări se va da o ordonanţă, am înţeles că această societate le-ar pune la dispoziţie un fond de peste 5000 de euro pentru fiecare persoană care vrea să-şi deschidă o societate. Cred că mici afaceri de familie ar fi foarte benefice, mai ales că dobânzile vor fi zero”, a precizat Radu Constantin.
Deocamdată nu se cunoaşte lista disponibilizaţilor, însă primarul de la Ţicleni spune că se va ţine cont de numărul membrilor familiei fiecărui angajat, precum şi de vârsta pe care o mai au oamenii până la pensionare.

Vizualizări: 4,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: