Află care este comuna cu cei mai mulţi şomeri

Numărul şomerilor este în continuare mare la nivelul judeţului Gorj atât în mediul urban, dar mai ales în mediul rural. Cea mai defavorizată comună din judeţ la acest capitol este Plopşoru. Aici se regăsesc peste două sute de şomeri, reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj declarând că localitatea se menţine de ani buni în clasamentului privind numărul mare de şomeri, alături de Bărbătești, Bolboși sau Hurezani.

În comuna Plopșoru sunt înregistrați 257 de șomeri. Este comuna fruntașă la numărul șomerilor de mai mulți ani, anunță reprezentanții AJOFM Gorj. Asta în condițiile în care există 4.346 de locuitori cu vârste cuprinse între 18 și 62 de ani. ”În mediul rural, cei mai mulți șomeri îi avem înregistrați în localitatea Plopșoru, respectiv 257 de șomeri, cu o pondere a șomerilor în populația activă de 8,2%. Numărul de șomeri se raportează la populația stabilă. În Plopșoru sunt 4.346 de locuitori cu vârste cuprinse între 18 și 62 de ani”, a spus Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.
În anul 2013, de exemplu, comuna cu cel mai mare număr de șomeri era Hurezani, cu o rată de 12,29%. În anul 2014, comuna Bărbătești se situa pe primul loc în acesta clasament cu o rată de 10,36%. În anul 2015, locul fruntaș la numărul șomerilor îi revine din nou primăriei Hurezani, anul acesta făcând schimb de roluri cu localitatea Plopșoru.
La polul opus, cea mai activă localitate pe piața muncii, în Gorj, este comuna Schela. Aici este cea mai mică rată a şomajului, respectiv 1,9%. ”Localitatea cu cel mai mic număr de șomeri înregistrați este comuna Schela, cu o pondere a șomerilor în populația activă de 1,9%. Deci, la Schela sunt doar 21 de șomeri înregistrați, cel mai mic număr înregistrat în județul Gorj”, a spus Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.
Totodată, conducerea AJOFM Gorj a menționat că numărul șomerilor neindemnizați a scăzut în ultima vreme. Nu pentru că și-ar fi găsit de muncă, ci pentru că nu au mai dorit să se înregistreze în căutarea unui loc de muncă. Rata șomajului acum este de 6,94%, corespunzătoare unui număr de șomeri de 9.547. ”Este un număr de șomeri indemnizați de 3.547, iar neindemnizați de 6.000. În ultimul timp a scăzut numărul șomerilor pentru că au fost foarte multe persoane care au ieșit din bază dacă nu se înregistrează în căutarea unui loc de muncă, după șase luni de zile le expiră perioada de șomeri neindemnizați. Sunt persoane are nu mai vin să se înregistreze”, a spus Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.

Vizualizări: 1,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: