Un primar din Gorj, supărat pe şefii CEO. Motivul!

Un primar din Gorj este supărat pe conducerea CE Oltenia. Este vorba de Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești. Nemulţumirea acestuia pleacă de la faptul că cei din minerit nu au mai dat anul acesta cărbune fără bani pentru unităţile şcolare de pe raza comunei, ca în anii trecuţi. „O să le spun copiilor să vină cu câte o plasă de cărbune la şcoală", a spus în glumă primarul.

A devenit un obicei în ultimii ani ca societatea CE Oltenia să ofere şcolilor din localităţile unde desfăşoară activitate o anumită cantitate de cărbune în fiecare an. De această dată, cel puţin la Drăguţeşti, autorităţile locale spun că CE Oltenia nu a mai vrut să dea cărbune, ba chiar le-a transmis că pot să cumpere dacă au nevoie. Autorităţile locale s-au arătat nemulţumite de modul în care a procedat compania energetică, care nici nu a anunţat din timp că nu le mai dă lignit pentru încălzirea unităţilor de învăţământ. "Am un motiv să fiu supărat. 90% din copiii din şcoli sunt copii de mineri. Ne batem joc de ei. Trebuia să ne anunţe de pe vară că nu o să ne mai dea cărbune cum ne dădeau până acum. Să ştiţi că frauda nu se face în şcoli, dacă încălzim copiii cu cărbune. Era de mare ajutor dacă puteau să ne dea o maşină-două de cărbune. Dacă CEO pierde atât de mult din cauza a câteva şcoli din comuna Drăguţeşti, eu zic, decât să dea faliment, mai bine să nu ne dea cărbunele", a declarat Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești.
Primarul Ion Popescu spune că a rezolvat problema încălzirii în şcoli pentru că a trebuit să cumpere lemne. "Eu am rezolvat problema încălzirii, mă gândesc că o să rezolve şi dumnealor problema cu cărbunele prin școli. Am cumpărat mai multe lemne. Este primul an când ne-au anunţat de la CEO că trebuie să-l cumpărăm. Primeam cam 40 de tone. Era ceva firesc, puteau să facă asta ca un cadou. Comuna chiar este afectată de minerit. Satul Dâmbova unde au exploatat chiar lângă oameni, o maşină puteau să dea ", a mai spus primarul din Drăguțești.
Șefii CE Oltenia nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere legat de acest subiect.

Vizualizări: 972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: