Democrat-liberalii, nemulţumiţi de împărţirea bugetului

Repartizarea cotei de 20% din sume şi cote defalcate din unele venituri ale bugetului de stat i-a discriminat din nou pe primarii pedeliştii. Bugetul propus de Consiliul Judeţean Gorj a fost susţinut în cadrul şedinţei de vineri de către consilierii PSD, PNL şi PRM. Practic banii au fost împărţiţi între alianţă. Democrat liberalii s-au abţinut de la vot, însă nu au criticat modul de repartizare a banilor decât la sfârşitul şedinţei.

La sfârşitul întrunirii consilierii democrat-liberali şi-au arătat nemulţumirea, deşi în plenul şedinţei niciunul nu a cutezat să comenteze împărţeala. “Banii s-au repartizat pe criterii politice. Pâinea şi cuţitul sunt la mâna lui Călinoiu. Lucrurile care se întâmplă în Consiliul Judeţean nu sunt în regulă. Cei care iau aceste hotărâri trebuie să-şi asume responsabilitatea”, a declarat Gheorghe Mitescu.

Şi consilierul Gheorghe Grivei este de aceeaşi părere. “Primarii PSD au fost favorizaţi ca întotdeauna. Acest lucru este foarte clar. De exemplu, oraşul Ţicleni a primit de trei ori mai puţin decât Novaciul, adică 250.000 de lei faţă de 850.000 lei”, a declarat Gheorghe Grivei. Directorul Spitalului Judeţean a fost de acord cu toate propunerile bugetare făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. “Am votat pentru buget deoarece în mare parte consider că împărţeala a fost corectă”, a declarat Gheorghe Neaţă, prezent pentru ultima dată la o şedinţă de Consiliu Judeţean. Acesta urmează să fie înlocuit de luna viitoare deoarece funcţia sa este incompatibilă cu postul de consilier.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: