Demonstraţii la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj

Zeci de elevi din Albeni au participat ieri la un eveniment inedit. Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Gorj şi-a deschis porţile pentru ca tinerii din această localitate să ia contact cu tainele meseriei de jandarm. Tinerii au asistat la exerciţii demonstrative, au putut observa  armamentul din dotare şi au vizionat  filmuleţe în care era descrisă explicit activitatea jandarmilor.

Jandarmii le-au prezentat elevilor diverse tipuri de arme şi echipament şi le-au explicat modul de folosire al acestora, după care tinerii au mers să viziteze muzeul unităţii.

Tinerii prezenţi la eveniment s-au declarat încântaţi de manifestările la care au asistat. „Mie mi-a plăcut cum jandarmii i-au prins pe infractori. Mi-a plăcut şi cum ne-au fost prezentate armele, mai ales că ni s-au dat şi detalii despre ele. Pare a fi o meserie frumoasă şi chiar mi-ar place să lucrez în domeniu”, a spus Larisa Şerbănoiu. 

Cei peste 50 de elevi proveniţi de la şcoli gimnaziale şi licee din localitatea Albeni au venit însoţiţi de către profesorii care le predau în cadrul şcolilor. ”Scopul acestui eveniment a fost ca elevii de la clasele V-VIII de la Şcoala Generală Nr.1 Albeni, să se poată orienta pe viitor privind profesia. I-am adus să vadă ce este în această unitate”, a precizat Teodor Voicu, profesor de istorie la Şcoala Nr.1 din Albeni.

Acest eveniment a fost organizat la iniţiativa Inspectoratului  de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu” şi a Asociaţiei „Tinerii Luptă Împotriva Viciilor Mileniului III” din Craiova şi face parte din Proiectul „Dă-i vieţii o şansă”. Tot ieri a mai avut loc şi o slujbă religioasă şi depuneri de coroane la mormântul jandarmului erou,  Sublocotenent George Marchiş.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: