Deputaţii vor pachet alimentar și uniformă obligatorie în școli

Deputații PDL Cosmin Popescu și Severus Militaru au aderat la două inițiative legislative propuse de colegii lor de partid. Cei doi politicieni sunt de acord cu instituirea în mod obligatoriu a uniformei în unitățile de învățământ, dar și cu acordarea unui pachet alimentar fiecărui școlar și preșcolar care să înlocuiască actualul program ”Laptele și Cornul”. Valoarea pachetului zilnic pentru fiecare elev ar ajunge undeva la 1,17 lei.

Cele două inițiative legislative vin în primul rând în sprijinul elevilor care sunt îndemnați astfel în a avea o alimentație sănătoasă și o ținută exemplară la școală. Prima inițiativă legislativă la care au aderat și cei doi parlamentari de Gorj, Severus Militaru și Cosmin Popescu, vorbește de acordarea unui pachet alimentar în valoare de 1,17 lei pentru fiecare școlar și preșcolar. ”Pentru aplicarea prezentei legi, Guvernul acordă sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat către bugetele locale. Autorităţile locale vor repartiza sume aferente pachetului alimentar unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică în funcţie de numărul de elevi,  respectiv preşcolari”, se arată în inițiativa legislativă. Pachetul alimentar ar urma să fie primit doar de elevii prezenți la cursuri.

Uniforma școlară, obligatorie din septembrie 2012

Cea de-a doua inițiativă legislativă face referire la uniforma pe care ar trebui să o poarte fiecare școlar din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional de stat şi particular. Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ va stabili modelul şi componenţa ţinutei şcolare, precum şi valoarea acesteia, după consultări prealabile cu consiliile consultative ale părinţilor şi consiliul elevilor. Modalitățile de achiziționare se vor stabili de fiecare școală în parte.

MOTIVE

Principalele motive care au stat la baza fundamentării celor două inițiative legislative  sunt legate de ineficiența programului guvernamental ”Cornul și laptele”.  De cealaltă parte se arată clar că ”în viziunea noastră, implementarea acestei măsuri conduce la întărirea disciplinei în unităţile de învăţământ, prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli, cultivarea unei atitudini pozitive faţă de şcoală, concentrarea atenţiei către activitatea de bază în mediul şcolar”. 

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: