Deputatul Iriza propune schimbarea numelui PSD

Deputatul PSD de pe Colegiul 3 Scarlat Iriza a deschis un subiect extrem de interesant. Într-un interviu la Radio Infinit a spus că ar fi bine dacă PSD şi-ar schimba numele din Partidul Social Democrat în Partidul Socialist. Iriza mai spune că a cerut organizarea unui Birou Permanent la PSD Gorj, dar nu a avut loc. Deputatul s-ar fi exprimat în PSD că ar vrea să fie preşedintele partidului din moment ce a scos cel mai bun rezultat la alegerile prezidenţiale, peste 60%.

Reporter: Credeţi că este necesar un Congres la PSD?

Scarlat Iriza: Congresul este necesar, dar nu până la sfârşitul anului pentru că nu mai este timp. Prima dată trebuie să facem analize la nivel de judeţe şi apoi să mergem mai departe la nivel de ţară. De exemplu, ştiţi că săptămâna trecută am cerut împreună cu colegii mei un Birou permanent restrâns la Gorj şi nu s-a ţinut. Până nu se ţine aşa ceva în fiecare judeţ, vorbim degeaba.

Rep.: Credeţi că Ponta ar trebui să rămână preşedintele PSD?

S.I.: Sincer aş vrea, pentru că el a fost sabotat din interior. Nu şi-a ales şefii din campanie aşa cum trebuie şi nu şi-a ales colaboratorii aşa cum trebuie şi pe cine trebuie.

Rep.: Credeţi că trebuie să vă schimbaţi imaginea publică? Mă refer la PSD, pentru că tinerii v-au considerat continuatorii comunismului.

S.I.: Tineretul nostru a muncit mai puţin, nu doar în Gorj, ci în toată ţara. Şi nu a ştiut să se apropie de tinerii care au împlinit vârsta să voteze. PSD nu este un partid comunist, el este în toate ţările din Europa un partid socialist. Poate ar trebuie să-i schimbăm denumirea din Partidul Social Democrat în Partidul Socialist.

Rep.: Ar fi o idee mai bună? Credeţi că ar fi privit mai bine de oameni?

S.I.: Eu cred că ar fi privit mai bine. Pentru că Partidul Social, Socialist să zicem, că nu mai e social, e numai socialist, cum au toate ţările din Uniunea Europeană.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: