Deputatul Militaru reia traseul din campania electorală

În cursul ultimelor două săptămâni, deputatul PD – L, Constantin Severus Militaru, a străbătut  alături de consilierii săi, cele unsprezece localităţi ale Colegiului IV, ai cărui cetăţeni l-au ales să-i reprezinte în Parlamentul României. S. Militaru a reluat traseul din campania electorală pentru a contabiliza din nou cele mai importante probleme cu care se confruntă locuitorii şi administraţiile locale.

Acţiunea este una preliminară totalizării la nivel naţional a acestor probleme şi identificării în cadrul acestora a urgenţelor, ţinând cont de faptul că obiectivele din campania electorală au avut la bază creşterea calităţii vieţii românilor. La întâlnirea naţională a parlamentarilor PD-L de la finele săptămânii trecute s-a pus accent pe priorităţile noii guvernări, în contextul promisiunilor electorale, dar şi al perioadei de criză prin care trece ţara noastră. Primul pas este făcut prin inventarierea, de data aceasta la nivel naţional, a dificultăţilor de care se izbesc administraţiile locale. Va urma o analiză a tuturor posibilităţilor pentru crearea a cât mai multe locuri de muncă în zonele cele mai afectate, atât de cifrele şomajului, cât şi de lipsa infrastructurii.

Militaru spune că urgenţele de la nivelul localităţilor vor fi avute în vedere la propunerile de alocare a sumelor din bugetul public către ministere şi că lucrările de anvergură din fonduri publice vor aduce şi noi locuri de muncă în zone. Pentru majoritatea localităţilor din Colegiul IV situaţia drumurilor şi izolarea locuinţelor sunt probleme care necesită rezolvări grabnice, iar acestea se pot rezolva nu doar din bani  publici, ci şi cu fonduri  europene.  De aceea reprezentanţii  PD – L insistă ca primăriile să dezvolte cât mai multe proiecte care ar putea beneficia de ajutor din partea comunităţii europene, în special pentru infrastructura locală, pentru construirea şi reabilitarea locuinţelor şi realizarea reţelelor de apă potabilă şi a canalizărilor, aproape inexistente în zonele rurale.

În cadrul colegiului IV, deputatul Severus Militaru şi-a oferit sprijinul pentru îndrumarea administraţiei locale în concretizarea proiectelor pentru obţinerea fondurilor europene şi a oricăror alte iniţiative locale care pot crea locuri de muncă. Având în vedere lucrările de construcţie şi reabilitare de care localităţile colegiului au absolută nevoie, Militaru e convins că se pot crea multe locuri de muncă în această zonă, în special în domeniul construcţiilor, domeniu în care au lucrat cei mai mulţi dintre tinerii care s-au întors acasă din străinătate.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: