Derby pesedist

Soarta a făcut ca derby-ul Olteniei, CSU Craiova – Pandurii, să fie chiar în prima etapă a noului campionat. Ambele echipe sunt sub puternica influenţă a PSD. La Dolj, primăriţa Craiovei Lia Olguţa Vasilescu a arătat că într-un timp record, prin forţarea regulamentelor, a readus Craiova în Liga I. Că nu e chiar Universitatea Craiova, ci o nouă echipă cu nume asemănător, contează mai puţin. Iubirea alb-albastră nu s-a stins şi se va îndrepta spre noua echipă a Craiovei, dacă rezultatele vor fi pe măsură. Oltenii din Bănie mănâncă fotbal pe pâine, nu ca la Târgu Jiu, unde Pandurii nu reuşeşte să stârnească emoţii nici când joacă bine în cupele europene.

Dar, şi la Pandurii ambiţiile politice sunt mari. Măcar Olguţa Vasilescu nu şi-a pus preşedinte pesedist la clubul de fotbal, cum a făcut Călinoiu la Gorj. Pentru cine nu ştie, preşedintele clubului Pandurii – Mihai Prunariu - este vicepreşedinte la PSD Gorj, iar mâna lui dreaptă, care îl asistă la încheierea contractelor, este avocatul Gigi Pecingină, la rândul lui vicepreşedinte la PSD Târgu Jiu. În conducerea echipei sunt şi alţi lideri PSD, printre care Călinoiu, Cârciumaru, Ciprian Florescu sau Aurel Popescu.

Să sperăm că la meciul de vineri va conta jocul, nu influenţa politică. Pentru că la politică Lia Olguţa Vasilescu a demonstrat deja că este cu multe clase peste pesediştii de la Gorj, pe care i-a şi ironizat pentru rezultatul discutabil de la ultimele alegeri. La fotbal însă, cu toate că PSD a influenţat negativ Pandurii, elevii lui Grigoraş sunt mai buni decât nou-promovaţii din capitala Olteniei. Cel puţin până la proba contrarie.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: