Descentralizarea le-ar putea păstra locurile de muncă

Angajaţii Camerei Agricole Gorj aşteaptă legea descentralizării pentru a vedea dacă vor rămâne sau nu fără locuri de muncă. Cert este că instituţia nu îşi va mai păstra titulatura odată cu înfiinţarea Camerei Agricole Private. Directorul Alin Petrică încearcă să detensioneze situaţia în speranţa ca angajaţii să fie preluaţi de către Consiliul Judeţean.

Situaţia în care se află cei 25 de angajaţi ai Camerei Agricole devine din ce în ce mai încordată întrucât oamenii încă nu ştie ce se va întâmpla începând cu luna ianuarie 2014. În condiţiile în care Camera Agricolă privată va deveni funcţională, actuala Camera Agricolă Judeţeană va dispărea. Dacă pentru alte instituţii legea descentralizării ameninţă cu restructurări de posturi, în cazul Camerei Agricole aceasta reprezintă singura soluţie ca oamenii să-şi păstreze locurile de muncă. „Se va înfiinţa Camera Agricolă privată, iar noi nu vom putea funcţiona în paralel. Sperăm ca legea descentralizării să fie concepută în aşa fel încât să ne păstrăm locurile de muncă. Am înţeles că există varianta de a fi preluaţi de către Consiliul Judeţean Gorj, împreună cu Direcţia Agricolă şi OSPA. Noua lege spune că ne vom păstra salariile, iar asta e un lucru bun. Înseamnă că nu vom trece drept personal contractual. Se pare că vom rămâne în continuare ca funcţionari publici”, a declarat Alin Petrică, directorul Camerei Agricole Gorj.

Cel mai probabil, Camera Agricolă privată va deveni funcţională începând cu luna ianuarie a anului viitor, dat fiind faptul că s-au încheiat alegerile pentru desemnarea membrilor şi că acum urmează a fi ales cu un preşedinte din rândul acestora.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: